De vijf nominaties voor het Gouden Kookboek zijn bekendgemaakt. Op 9 november wordt de prijs uitgereikt. Lees meer »
Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een soufflé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte. Lees meer »
Vanaf de allereerste minuten van zijn leven speelt wijn een allesbepalende rol in het leven van Huib Edixhoven. Smaak, geur, eten en drinken zijn heilig. Veel wordt hem met de paplepel ingegoten, maar er broeit iets. Zodra de gelegenheid er is, trekt hij de wereld in, de wijn en de smaak achterna. Van Bourgogne in Frankrijk naar Valle de Colchagua in Chili en van Napa, Californië naar Chianti, Italië. Maar ook van India naar China want Huib is op zoek naar meer. Avontuur en nieuwe ervaringen zijn namelijk een net zulke belangrijke ingrediënten als smaken en geuren. Hij maakt ons op eigengereide wijze deelgenoot van zijn meest bijzondere en meest extreme ervaringen. Lees meer »
Deze week verscheen het nieuwe kookboek van Rutger van der Broek 'Het hartige bakboek'. Janny van der Heijden nam met lovende woorden het eerste exemplaar in ontvangst. Lees meer »
In oktober verschijnt het kookboek van Yvon Jaspers 'De keukentafel van het Noorden'. Yvon: 'Ik denk weleens dat mijn heel verre voorouder eigenlijk een ruige Viking was, of tenminste een klein vrouwtje dat al die lange wintermaanden voor een vuurtje zat te breien en de hele dag koekjes bakte. Hoe kan ik anders verklaren dat ik zo gelukkig word van het Noorden?' Lees meer »
Gadgetgear.nl boordeelt al jaren kookboeken en dan met name BBQ boeken. Nu BBQ steeds meer cultuur begint te worden, zien we steeds meer Nederlandse boeken en zien we ook echt een stijging in de kwaliteit. Dit jaar kreeg ik vier boeken onder ogen die genoeg opvielen voor een nominatie. Lees meer »
Een sprintje naar de snackbar voor een broodje (ham)burger? Ze zelf maken is ook weleens leuk. Vis, vlees of vega: chef Julius Jaspers bedacht bijzondere burgercombi's. aan de slag! Lees meer »
Het boek ONTBIJT van Mara Grimm is het beste ontbijtboek ter wereld. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens de Annual Gourmand Awards Ceremony in Yantai, China. Het boek werd eerste in de categorie ‘Breakfast’. De tweede prijs ging naar ‘Little Tables’ uit Nieuw-Zeeland. De derde prijs naar ‘At the Table’ van de Amerikaanse food historicus Ken Albala. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws