Zoeken
Interview Mari Maris in de Telegraaf
Weer een mooi interview met Mari Maris over Mari plukt de dag, de tuin en het Franse buitenleven...

Interview Mari Maris in de Telegraaf

Gepubliceerd op 28 november, 2017 om 00:00, aangepast op

Mari: 'Weet je, als ik in de tuin aan het werk ben, dan zingt het door me heen. Ik moet dit vertellen en dat vertellen, dit is misschien leuk en dat ook. Er is iets gebeurd. Een wezenlijke verandering in mezelf. Ik moet schrijven. Ik moet groenten verbouwen, ik moet in de tuin zijn, ik moet koken, maar bovenal moet ik schrijven. En er is nog zoveel te beschrijven. Ik schrik me telkens rot wanneer ik merk hoe weinig de mensen van koken weten. Het is leuk met mensen samen te koken, maar je ziet direct dat het aan zoveel basiskennis schort en als je het doet, dan moet je het goed doen. Dus besteed ik in dit boek veel aandacht aan de ambacht van het koken. Als je die basisdingen weet, dan gaat het allengs gemakkelijker. Toen kwamen daar de verhaaltjes bij. Eerst uit de tuin, er gebeurt daar zoveel en later uit het dorp waar ik woon, de dingen die we meemaken. Hoe ons leven loopt, de seizoenen, hoe het vanzelf in elkaar past.'

Tekst: Felix Wilbrink

Auteurs
Auteur: Mari Maris

Mari Maris is kookboekenauteur en werkte haar leven lang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. De pers (o.a. Het Parool, NRC en Vrij Nederland) noemde Mari's eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar na Saladebijbel, Mari plukt de dag en Maison Mari tot Groentekoningin van Nederland (ELLE Eten, Volkskrant en Telegraaf). A la minute is Mari's vijfde kookboek bij uitgeverij Carrera Culinair.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws