Zoeken
Nieuws
De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

Bakken is populairder dan ooit en zal dat de komende jaren ook zeker nog blijven. Mede doordat omroep Max vorig jaar bijtekende voor 3 jaar Heel Holland Bakt zal Nederland voorlopig nog door blijven bakken. Wat nog weinig tot niet voorkomt in de huidige bakboeken zijn hartige baksels. Vaak worden er wel enkele hartige recepten gegeven, maar een heel hartig bakboek is er nog niet. Lees meer »

Geschiedenis van de pizza

Geschiedenis van de pizza

Over het ontstaan van de pizza kun je eeuwig twisten. Feitelijk is het een plat brood en dat wordt al eeuwenlang in vele culturen gebakken. Maar de pizza zoals wij hem nu kennen – rond, met een rand, tomatensaus en/of kaas – komt uit Napels. Er werd al over geschreven in de zeventiende eeuw. In die tijd was pizza streetfood voor de minderbedeelden. Lees meer »

Dag na verschijning en presentatie tweede druk van de Vleesbijbel

Dag na verschijning en presentatie tweede druk van de Vleesbijbel

De Vleesbijbel van Gertjan Kiers ligt nog maar net in de winkels of de herdruk is in de maak. Het is het juiste moment voor een boek alls dit. 'Om bewustzijn te vergroten en om helder te krijgen waar vlees vandaan komt, maar ook om fantastische recepten van minder gangbare delen van dieren te presenteren. We gooien te veel weg en dat is zonde.'  Lees meer »

Het kookboek bij het populaire programma BinnensteBuiten

Het kookboek bij het populaire programma BinnensteBuiten

Vandaag op de redactie van het populaire tv-programma BinnensteBuiten met Victoriasoezen (recept uit het boek) gevierd dat het gelijknamige kookboek is verschenen.  Lees meer »

De lekkerste speklapjes

De lekkerste speklapjes

Vooraankondiging van de Vleesbijbel in de Telegeraaf! Lees meer »

Bourdain weet echter wat hij doet in de keuken

Bourdain weet echter wat hij doet in de keuken

Sam de Voogt kookt voor het NRC een week lang uit het nieuwe kookboek van Anthony Bourdain. Lees meer »

De kok van seks, drugs en rock-'n-roll

De kok van seks, drugs en rock-'n-roll

Jonah Freud in het Parool  - 7 maart 2017  Het is zover, dertien jaar nadat Anthony Bourdains kookboek Les Halles in het Nederlands werd vertaald is er nu een nieuw boek. Appetites verscheen al ruim een half jaar geleden in Amerika en nu is er een door Jaromir Schneider vertaalde Nederlandse versie. Lees meer »

Hoe kies ik mijn vlees

Hoe kies ik mijn vlees

Alle vleessoorten die je in deze Vleesbijbel tegenkomt zijn het hele jaar door makkelijk verkrijgbaar. Hoewel lams- en kalfsvlees meer seizoensgebonden zijn dan rund- en varkensvlees. Nieuwe aanwas van dieren staat synoniem aan het voorjaar, dus vlees van jonge dieren is nu eenmaal populairder in de lente. Maar het is wel het hele jaar door verkrijgbaar. Lees meer »

« 1 ... 15 16 17 ... 27 »
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws