De auteurs van fermentatiebijbels Verrot Lekker (Christian Weij) en Over Rot (Meneer Wateetons) organiseren aanstaande zondag het ROTZOOI fermentatiefestival, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam. Lees meer »
In PS Het Parool van afgelopen zaterdag vertelt Mara Grimm, schrijfster van Ontbijt, over de ontwikkelingen binnen de ontbijtcultuur. Lees meer »
Van bijbaan tot de beste van de wereld. De wondere wereld van de cocktailshaker. Lees Tess haar verhaal vandaag in de bijlage van de Metro, Student. Lees meer »
De braam: mijn favoriete wildplukfruit Het zal er vast mee te maken hebben dat ik een soort alarmeringssysteem in mij heb voor bramenstruiken, want ik zie ze echt overal groeien; in de greppel langs de weg, in het park, bij het paadje langs het spoor, bij de rand van het bos... Lees meer »
De zomer is niet echt geworden wat we er van verwacht hadden dit jaar. De hele maand juli met jas aan naar je werk maakt het lastig een zomers gevoel te krijgen. Lees meer »
Schrijven, experimenteren én workshops organiseren. In het najaar verschijnt zijn vijfde boek Over drank, en ondertussen organiseert hij nog wat workshops. Alsof het niets is. Check hier de online september-agenda van meneer. Lees meer »
Een sharing dinner bij jou thuis? Dan wil je natuurlijk ook de tafel gezellig maken. Jet van Nieuwkerk geeft 5 praktische tips. Lees meer »
Bart van Olphen maakte voor zijn boek Bart’s Fish Tales een prachtige reis over de wereld. Hij leefde, viste en kookte de lekkerste gerechten met de mannen, vrouwen en kinderen van ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Maak kennis met zijn boek en een van de landen die hij bezocht; India. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws