Zoeken
Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016
Maar liefst drie titels van uitgeverij Carrera Culinair zijn in de prijzen gevallen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016.

Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Gepubliceerd op 3 januari, 2017 om 00:00, aangepast op 3 juni, 2021 om 15:18

De boeken zijn elk de nationale winnaar in een bepaalde categorie. Ze dingen nu namens Nederland mee naar de titel ‘the Best in the World’ in hun genre, samen met de winnaars uit andere landen. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op 27 en 28 mei 2017, tijdens de Annual Gourmand Awards Ceremony in Yantai, China.

Ontbijt is als enige van de drie titels winnaar in twee categorieën, ‘Breakfast’ en ‘Best foreign-international cuisine’. ‘Breakfast is important everywhere around the world. This is a friendly, happy book’, aldus het hoofd van de jury Edouard Cointreau. Bart’s Fish Tales is vanwege de mooie fotografie van David Loftus winnaar in de categorie ‘Best photography’ en Altijd ijs van Marleen Visser is de nationale winnaar in de categorie ‘Single subject’. Volgens de jury is Altijd ijs ‘A really good book about ice creams, to be savoured year-long’. 

De Gourmand World Cookbook Awards is de meest prestigieuze internationale competitie voor kookboeken. De wedstrijd is gratis en toegankelijk voor alle talen. Al vanaf 1995 worden er jaarlijks duizenden boeken ingezonden, afkomstig uit meer dan 200 landen. Eerdere uitreikingen vonden plaats in onder andere Parijs, Londen en Beijing.

Auteurs
Auteur: Bart van Olphen

Bart van Olphen is als culinair vis-expert voorvechter van duurzaam gevangen vis. Zijn eerste kookboek 'Fish Tales' werd onderscheiden met een Gourmand Award. Ook schreef hij 'Het Nederlands viskookboek' en de bestsellers 'Visbijbel' en 'Vis uit blik'. Bart werkt samen met Jamie Oliver voor diens FoodTube-kanaal en heeft onder de naam Bart's Fish Tales een eigen succesvol YouTube-kanaal. Op Instagram zendt hij 's werelds kortste kookshow uit.

Auteur: Mara Grimm

Mara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een bekroonde scriptie over kookboeken in oorlogstijd. Sindsdien schrijft ze over eten voor tijdschriften als Elle Eten, Delicious, Radar en LINDA. Ook maakt ze boeken voor en over restaurants waaronder de Supperclub, Pure C en Oud Sluis.

Boeken
Mara Grimm - Ontbijt
Mara Grimm

Bart van Olphen - Bart's Fish Tales
Bart van Olphen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws