Zoeken
Mara Grimm - Ontbijt

Ontbijt

Mara Grimm

Omschrijving

Op Instagram is elke foto van een bakje havermout een instant hit, de ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en McDonald's experimenteert met een all-day breakfast. Kortom: ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid. In ONTBIJT duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt als maaltijd ontstaan? Wat is er sindsdien veranderd? En waarom is het nu opeens 'the hippest of all meals'? Daarnaast gaat Grimm op zoek naar de lekkerste gerechten voor in de ochtend, vertelt ze hoe ze zijn ontstaan én hoe je ze het beste kunt bereiden. Van het perfect gekookte ei tot een full english breakfast. Van een boterham met pindakaas van Jonnie Boer tot de favoriete koffie van Beethoven. En van de ultieme nasi goreng tot klassieke eggs benedict.

Auteur: Mara Grimm
Auteur

Mara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een bekroonde scriptie over kookboeken in oorlogstijd. Sindsdien schrijft ze over eten voor tijdschriften als Elle Eten, Delicious, Radar en LINDA. Ook maakt ze boeken voor en over restaurants waaronder de Supperclub, Pure C en Oud Sluis.

Edities & Details
Gebonden: Ontbijt - Mara Grimm
ISBN: 9789048829224
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 27-06-2016
Prijs: € 25,00
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Digitale download: Ontbijt - Mara Grimm
ISBN: 9789048829231
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 27-06-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Gerechten en gangen THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. BISAC: COOKING / Courses & Dishes / Breakfast
Nieuws
Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Maar liefst drie titels van uitgeverij Carrera Culinair zijn in de prijzen gevallen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016. Lees meer »

Boeken
Wil Demandt - Altijd zondag
Wil Demandt
Tosao van Coevorden - De bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws