Zoeken
Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken
De kookbijbels van Carrera Culinair zijn in de afgelopen jaren een begrip geworden. Door de sterke inhoud, het heldere concept, de auteurs met ieder hun eigen specialisme en de mooie vormgeving, worden ze door de pers en consument met open armen ontvangen. De komende twee maanden zijn de kookbijbels te koop met korting. I.p.v. € 29,99 nu voor slechts € 19,99  

Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken

Gepubliceerd op 15 november, 2016 om 00:00, aangepast op 3 juni, 2021 om 15:25

Bart van Olphen over de Visbijbel:

De afgelopen jaren heb ik veel visliefhebbers ontmoet: klanten die onze viswinkels bezochten, leerlingen die mijn workshops volgden, toehoorders van mijn lezingen, en vele anderen. En telkens hoorde ik hoe lekker iedereen vis vindt, maar thuis vis zelden klaarmaakt met als excuus dat dit te ingewikkeld, te prijzig en te tijdrovend zou zijn. Niets is minder waar, en daarom dus dit kookboek. Om te laten zien dat werken met vis niet ingewikkeld is, allerminst prijzig hoeft te zijn en dat je met het juiste keukengerei in een handomdraai een mooi visgerecht op tafel tovert.

 

Rutger van den Broek over de Bakbijbel:

Mijn bakboek bevat meer dan 160 zoete bakrecepten. De recepten zijn ingedeeld de hoofdstukken: ‘Koek &
koekjes’, ‘Cakes’, ‘Taarten’, ‘Gebak’, ‘Friandises’, ‘Desserts’ en ‘Wafels, poffertjes & pannenkoeken’. Hierin vind je zowel basisrecepten als variaties daarop. Om de recepten zo kort mogelijk te houden, is een aantal veelgebruikte onderdelen als bladerdeeg en meringue terug te vinden in het hoofdstuk ‘Basisrecepten’. Daarnaast heb ik ver- schillende technieken beschreven in de ‘How-to’s’, met daarbij stap-voor-stap- foto’s van de handelingen. 

 

Mari Maris over de Groentebijbel:

Ieder hoofdstuk begint met een introductie van de groentesoort. Daarin
beschrijf ik onder andere hoe u de groenten het beste kunt schoonmaken en snijden; daarom staat dat niet ook nog een keer in het recept; u bent immers niet gek. Onder veel recepten staan variaties; daarin geef ik ingrediënten die u kunt toevoegen of vervangen, zodat u met hetzelfde recept als uitgangspunt kunt variëren. De recepten worden gevolgd door serveersuggesties. Neem de suggesties gerust met de Franse slag.

 

Julius Jaspers over de BBQbijbel:

Om te beginnen ga ik vrij diep in op de aanwijzingen hoe je bijvoorbeeld rollade opbindt, zalm fileert, zoutkorst maakt, lamsbout ontbeent en pekel injecteert, gewoon omdat dat handig en leuk is. Na de how-to’s start ik met een hoofdstuk over groente op de BBQ – hoe lekker – waarna vis, gevogelte, rund, varken (mijn favoriet) en lam volgen. Vervolgens geef ik je nog flink wat
recepten voor bijgerechten en condimenten (sauzen, rubs en andere smaakmakers) en ik sluit natuurlijk
af met zoet, want dat gaat ook top op de BBQ.

Auteurs
Auteur: Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Cakes. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Auteur: Mari Maris

Mari Maris is kookboekenauteur en werkte haar leven lang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. De pers (o.a. Het Parool, NRC en Vrij Nederland) noemde Mari's eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar na Saladebijbel, Mari plukt de dag en Maison Mari tot Groentekoningin van Nederland (ELLE Eten, Volkskrant en Telegraaf). A la minute is Mari's vijfde kookboek bij uitgeverij Carrera Culinair.

Boeken
Rutger van den Broek - Bakbijbel
Rutger van den Broek

Paperback editie van deze bestseller voor slechts 15 euro!

Julius Jaspers - BBQBijbel
Julius Jaspers

Luxe editie van deze bestseller voor slechts 25 euro!

Heleen Timmermans - Soepbijbel
Heleen Timmermans

Soepbijbel is hét naslagwerk voor de soepliefhebber

Hans Spitsbaard - Taartbijbel
Hans Spitsbaard

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws