Zoeken
Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken
De kookbijbels van Carrera Culinair zijn in de afgelopen jaren een begrip geworden.  

Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken

Gepubliceerd op 15 november, 2016 om 00:00, aangepast op 23 juni, 2022 om 09:27

Door de sterke inhoud, het heldere concept, de auteurs met ieder hun eigen specialisme en de mooie vormgeving, worden ze door de pers en consument met open armen ontvangen.

De komende twee maanden zijn de kookbijbels te koop met korting. I.p.v. € 29,99 nu voor slechts € 19,99

Bart van Olphen over de Visbijbel:

De afgelopen jaren heb ik veel visliefhebbers ontmoet: klanten die onze viswinkels bezochten, leerlingen die mijn workshops volgden, toehoorders van mijn lezingen, en vele anderen. En telkens hoorde ik hoe lekker iedereen vis vindt, maar thuis vis zelden klaarmaakt met als excuus dat dit te ingewikkeld, te prijzig en te tijdrovend zou zijn. Niets is minder waar, en daarom dus dit kookboek. Om te laten zien dat werken met vis niet ingewikkeld is, allerminst prijzig hoeft te zijn en dat je met het juiste keukengerei in een handomdraai een mooi visgerecht op tafel tovert.

Rutger van den Broek over de Bakbijbel:

Mijn bakboek bevat meer dan 160 zoete bakrecepten. De recepten zijn ingedeeld de hoofdstukken: ‘Koek &
koekjes’, ‘Cakes’, ‘Taarten’, ‘Gebak’, ‘Friandises’, ‘Desserts’ en ‘Wafels, poffertjes & pannenkoeken’. Hierin vind je zowel basisrecepten als variaties daarop. Om de recepten zo kort mogelijk te houden, is een aantal veelgebruikte onderdelen als bladerdeeg en meringue terug te vinden in het hoofdstuk ‘Basisrecepten’. Daarnaast heb ik ver- schillende technieken beschreven in de ‘How-to’s’, met daarbij stap-voor-stap- foto’s van de handelingen. 

Mari Maris over de Groentebijbel:

Ieder hoofdstuk begint met een introductie van de groentesoort. Daarin
beschrijf ik onder andere hoe u de groenten het beste kunt schoonmaken en snijden; daarom staat dat niet ook nog een keer in het recept; u bent immers niet gek. Onder veel recepten staan variaties; daarin geef ik ingrediënten die u kunt toevoegen of vervangen, zodat u met hetzelfde recept als uitgangspunt kunt variëren. De recepten worden gevolgd door serveersuggesties. Neem de suggesties gerust met de Franse slag.

Julius Jaspers over de BBQbijbel:

Om te beginnen ga ik vrij diep in op de aanwijzingen hoe je bijvoorbeeld rollade opbindt, zalm fileert, zoutkorst maakt, lamsbout ontbeent en pekel injecteert, gewoon omdat dat handig en leuk is. Na de how-to’s start ik met een hoofdstuk over groente op de BBQ – hoe lekker – waarna vis, gevogelte, rund, varken (mijn favoriet) en lam volgen. Vervolgens geef ik je nog flink wat
recepten voor bijgerechten en condimenten (sauzen, rubs en andere smaakmakers) en ik sluit natuurlijk
af met zoet, want dat gaat ook top op de BBQ.

Auteurs
Boeken
Rutger van den Broek - Bakbijbel
Rutger van den Broek

Geheel herziene editie van deze klassieker!

Julius Jaspers - BBQBijbel
Julius Jaspers

Luxe editie van deze bestseller voor slechts 25 euro!

Heleen Timmermans - Soepbijbel
Heleen Timmermans

Soepbijbel is hét naslagwerk voor de soepliefhebber

Hans Spitsbaard - Taartbijbel
Hans Spitsbaard

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws