Zoeken
Nieuws
Duurzaam gevangen vis

Duurzaam gevangen vis

Een groot deel van onze oceanen wordt zwaar overbevist. Om ervoor te zorgen dat wij en volgende generaties kunnen blijven genieten van vis, zullen we een verantwoorde keuze moeten maken. Dat geldt bovenal voor wild gevangen vis, maar in toenemende mate ook voor kweekvis – ook dat moet op een duurzame manier gebeuren. Lees meer »

Brenda presenteert haar boek 'Snelle klassiekers met een twist'

Brenda presenteert haar boek 'Snelle klassiekers met een twist'

Van een meisje dat bijna niets lustte (en niets wilde proeven) ben ik veranderd in een lekkerbek. Een enthousiaste foodblogger die graag nieuwe dingen probeert en dagelijks recepten deelt op brendakookt.nl. Snelle klassiekers met een twist is mijn eerste kookboek. Lees meer »

Lezing Joke Boon: Let it Bean!

Lezing Joke Boon: Let it Bean!

Woensdagavond 28 september organiseert Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld samen met SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) een avondvullend programma met als titel: Let it Bean! Schrijfster Joke Boon van het boek “Bonen!” geeft deze avond een unieke lezing over haar zoektocht naar heerlijke recepten met bonen. Op deze avond blijft het niet bij luisteren alleen; ook haar lekkere recepten kunnen worden geproefd die door de leerlingen van de vakschool worden gemaakt. Lees meer »

Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal

Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal

De auteurs van fermentatiebijbels Verrot Lekker (Christian Weij) en Over Rot (Meneer Wateetons) organiseren aanstaande zondag het ROTZOOI fermentatiefestival, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam. Lees meer »

'Ik ontbijt altijd óf buiten de deur óf in bed'

'Ik ontbijt altijd óf buiten de deur óf in bed'

In PS Het Parool van afgelopen zaterdag vertelt Mara Grimm, schrijfster van Ontbijt, over de ontwikkelingen binnen de ontbijtcultuur.  Lees meer »

Tess groot in de bijlage van Metro

Tess groot in de bijlage van Metro

Van bijbaan tot de beste van de wereld. De wondere wereld van de cocktailshaker. Lees Tess haar verhaal vandaag in de bijlage van de Metro, Student. Lees meer »

Het is weer bramentijd

Het is weer bramentijd

De braam: mijn favoriete wildplukfruit Het zal er vast mee te maken hebben dat ik een soort alarmeringssysteem in mij heb voor bramenstruiken, want ik zie ze echt overal groeien; in de greppel langs de weg, in het park, bij het paadje langs het spoor, bij de rand van het bos...  Lees meer »

« 1 ... 18 19 20 ... 26 »
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws