Zoeken
BBQ recept: maiskolf met boter, koriander en limoen
Tijd om de barbecue weer aan te zetten!

BBQ recept: maiskolf met boter, koriander en limoen

Gepubliceerd op 30 juli, 2022 om 17:02, aangepast op 30 juli, 2022 om 17:03

Corn on the cob, geen hogere wiskunde maar wel vreselijk lekker. Neem verse maiskolven, geen voorgekookte, en houd tandenstokers in de buurt. 

 

6 PERSONEN

INGREDIËNTEN 

BEREIDINGSTIJD 60 minuten

TEMPERATUUR  200 °C

 

1 Meng de boter met een vork met de korianderblaadjes en het limoensap. Smeer de maiskolven in met het mengsel en verpak ze in aluminiumfolie.

2 Haal de mais na 30 minuten uit het folie. Doe het folie met de gesmolten boter niet weg. Leg de maiskolven terug op de barbecue en gril ze rondom krokant.

3 Controleer de garing door een korrel uit het midden te wippen. Is de korrel nog te hard? Laat de mais dan aan de kant nog even doorgaren.

4 Leg de mais op een schaal, overgiet met de gesmolten boter uit het folie en bestrooi ze met zout.

Auteurs
Auteur: Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Boeken
Julius Jaspers - BBQ
Julius Jaspers

De ultieme verzameling bbq recepten in één boek.

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws