Zoeken
Noni Kooiman - Switi Sranan

Switi Sranan

Noni Kooiman

De rijke keuken van het land van mijn vader
Omschrijving

In Switi Sranan viert chef-kok en kookboekauteur Noni Kooiman in 120 recepten de culinaire rijkdom van het land van haar vader: van samosa's en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tangy tamarindepunch.

Suriname is een land met een belangrijk verhaal dat niet beter verteld kan worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. De Surinaamse keuken is een smeltkroes van alle mensen die er door de jaren heen terecht zijn gekomen en de ingrediënten, kooktechnieken en gerechten die zij met zich meebrachten.

Fragment

Auteur: Noni Kooiman
Auteur

Noni Kooiman woonde als kind in Suriname en werkte de afgelopen tien jaar in verschillende restaurants, waaronder Rose Bakery in Parijs en onder meer bij Toscanini, Vuurtoreneiland en Coba in Amsterdam. Ze werkt als kookboekschrijver, kok en freelance foodstylist en woont met haar vriend en twee kinderen in Amsterdam. In 2020 verscheen haar eerste kookboek, Inmaken, dat ze schreef met Jonah Freud.

Edities & Details
Gebonden: Switi Sranan - Noni Kooiman
ISBN: 9789048861026
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 12-05-2022
Prijs: € 35,00
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Switi Sranan - Noni Kooiman
ISBN: 9789048861033
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 12-05-2022
Prijs: € 14,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. BISAC: COOKING / General
Nieuws
Keti Koti: Heri heri

Keti Koti: Heri heri

Het is vandaag Keti Koti: de viering van de afschaffing van de slavernij in suriname. Lees meer »

Makkelijke Maandag: Mango kulfi

Makkelijke Maandag: Mango kulfi

Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!  Lees meer »

Boeken
Simone van Thull - Inmaak- en fermenteerbijbel
Simone van Thull
Janneke Vreugdenhil & Janneke Wittekoek - Hart
Janneke Vreugdenhil & Janneke Wittekoek
Maud Moody en Leonardo Pacenti - Toscanini: pasta
Maud Moody en Leonardo Pacenti
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws