Zoeken
Makkelijke Maandag: Mango kulfi
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Mango kulfi

Gepubliceerd op 30 mei, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Mango kulfi uit Switi Sranan van Noni Kooiman.

Dit is het ijsje van mijn dromen. Het is een soort mango lassi (een Indiaas drankje van mango, yoghurt en melk), maar dan zoeter en bevroren. Je komt het zelden tegen in Suriname, maar bij de mensen thuis wordt het nog weleens gemaakt. In India wordt het veel gegeten met saffraan en pistache. In Suriname struikel je in het juiste seizoen over de rijpe manja’s, vandaar deze variant.

Oorspronkelijk wordt kulfi gemaakt door melk heel langzaam in te koken, maar in Suriname zijn ze gek op gecondenseerde melk. Door de grote hoeveelheid suiker in de gecondenseerde melk blijft dit ijsje vrij zacht na het invriezen. Je zou de kulfi uit het vormpje kunnen halen om te serveren op een mooi bordje maar dan moet je snel eten, want het ijs smelt snel. Als je ze in glaasjes invriest kun je de kulfi het best daaruit eten.

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

 

1. Verwijder de schil van de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en doe dat in een maatbeker.

2. Pureer de mango met een staafmixer. Als je een Surinaamse mango gebruikt, is het lekker om de vrucht eerst door een zeef te drukken, om zo de haartjes eruit te zeven.

3. Doe de slagroom, gecondenseerde melk en de kardemom in de maatbeker en pureer met de mango glad.

4. Verdeel het mengsel over mooie glaasjes, bestrooi met nog wat kardemom en laat 1 nacht opstijven in de vriezer.

Auteurs
Auteur: Noni Kooiman

Noni Kooiman woonde als kind in Suriname en werkte de afgelopen tien jaar in verschillende restaurants, waaronder Rose Bakery in Parijs en onder meer bij Toscanini, Vuurtoreneiland en Coba in Amsterdam. Ze werkt als kookboekschrijver, kok en freelance foodstylist en woont met haar vriend en twee kinderen in Amsterdam. In 2020 verscheen haar eerste kookboek, Inmaken, dat ze schreef met Jonah Freud.

Boeken
Noni Kooiman - Switi Sranan
Noni Kooiman

De rijke keuken van het land van mijn vader

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws