Zoeken
Nieuws
Het Gouden Ajax Geëerd

Het Gouden Ajax Geëerd

In 1965 degradeerde Ajax bijna uit de Eredivisie. Dat dieptepunt werd door de nieuwe trainer Rinus Michels aangegrepen om de trots van Amsterdam drastisch te reorganiseren. In 1966 was Ajax alweer landskampioen. Aan de hand van Rinus Michels, Stefan Kovács, Johan Cruijff, Piet Keizer en voorzitter Jaap van Praag beklom Ajax de ultieme toppen van het voetbal. Met als hoogtepunten: drie Europa Cups, de Wereldbeker en zes landstitels. Lees meer »

Feestelijke presentatie van 'Rutger bakt feestelijk'

Feestelijke presentatie van 'Rutger bakt feestelijk'

Op woensdag 5 november werd Rutger bakt feestelijk gepresenteerd bij Boekalicious in Amsterdam. Lees meer »

'De kunst van het woord' gepresenteerd

'De kunst van het woord' gepresenteerd

Vrijdag 3 oktober werd De kunst van het woord gepresenteerd in het Van Gogh Museum. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Frank Westerman, die naar eigen zeggen zijn literaire carrière te danken heeft aan de brieven van Van Gogh. 'De brieven van Vincent zijn een goed medicijn tegen artistieke twijfel,' zegt Westerman hierover. De mooiste brieven zijn geselecteerd door Leo Jansen, Hans Luijten en Nienke Bakker. Zij zijn ervan overtuigd dat deze ultieme selectie brieven gebundeld in een handzaam formaat, nu door iedereen al reizend met de trein door het mooie landschap gelezen kan worden zonder een koffer mee te moeten nemen. Op deze manier hopen ze dat iedereen van Van Gogh gaat houden, of zoals Westerman zegt: 'Vincent is onmogelijk; hij is koppig, hij is dwars. Je kunt alleen maar van hem houden...Je moet wel van hem houden.' Lees meer »

Boektrailer Flitshandel - Michael Lewis nu online

Boektrailer Flitshandel - Michael Lewis nu online

Flitshandel (high-frequency trading) is een geautomatiseerde methode om te speculeren op valuta- en aandelenkoersen waarbij in minder dan een seconde zowel gekocht als verkocht wordt. Bestsellerauteur Michael Lewis schreef met Flitshandel een waargebeurde thriller van wereldformaat. Lees meer »

Groentebijbel

Groentebijbel

'Als basisgroenteboek is Maris bij mij niet meer uit de keuken weg te slaan!' - de Volkskrant 'Een boek dat in elke keuken thuishoort, waarmee jongeren met groenten kunnen leren koken en waarmee doorgewinterde koks hun repertoire kunnen vernieuwen en uitbreiden.'- Het Parool 'Gebaseerd op de Franse keuken, maar wel met speelse creativiteit. Het boek staat vol klassieke en verrassende groentegerechten, aanrader voor groentelovers!' - Delicious Lees meer »

Vers van de pers: NIVEN 80/20

Vers van de pers: NIVEN 80/20

Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Vlees en vis beperkt hij tot het hoognodige. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt. Lees meer »

Ilja Gort stapt over naar Dutch Media Books

Ilja Gort stapt over naar Dutch Media Books

Ilja Gort stapt over van A.W. Bruna Uitgevers naar Dutch Media Books. Zijn Slurp!-titels, waaronder het dagboek Slurp à la Carte en het wijnhandboek Slurpen, zullen bij uitgeverij Carrera verschijnen onder het imprint Carrera Culinair. Uitgeverij Lebowski geeft begin 2015 Gorts nieuwe thriller uit. Lees meer »

De opvolger van de 'Groentebijbel' en de 'Visbijbel'!

De opvolger van de 'Groentebijbel' en de 'Visbijbel'!

Net verschenen: de ‘Visbijbel’ van Bart van Olphen. Het ideale boek voor een zomer vol vis! Van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken... ‘Visbijbel’ helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Lees meer »

« 1 ... 25 26 27 »
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws