Zoeken
BABA AU RHUM
Baba au rhum bestaat uit luchtig gebakken gistdeeg, dat na het bakken ondergedompeld wordt in een suikersiroop met rum

BABA AU RHUM

Gepubliceerd op 4 november, 2025 om 11:32

Traditioneel worden baba’s gebakken in kleine timbaaltjes. Toch zijn er veel patissiers die baba au rhum in mini-savarinvormpjes bakken, maar het nog steeds baba noemen. Daar sluit ik me graag bij aan, want het deeg bakt heel mooi in die vormpjes en de baba’s kunnen prachtig worden opgemaakt met een toef room in het midden. Je kunt de baba’s een dag van tevoren bakken. De volgende dag zijn ze iets droger, waardoor ze extra veel van de smaakvolle siroop opnemen.

Ingrediënten

Voor 12 stuks

Voor het deeg

Voor de siroop

Voor de mascarponeroom

Verder nodig

* Gebruik een eiwitrijke (patent)bloem voor dit recept, met eiwitpercentage tussen de 12-14%. Deze eiwitten zijn belangrijk voor de vochtopname en de glutenvorming, wat uiteindelijk zorgt voor een mooi en luchtig eindresultaat. Gebruik bijvoorbeeld Franse T55 bloem of (Amerikaanse) patentbloem.

Bereiding

Tip: Voor deze baba’s heb ik vormpjes voor mini-savarins gebruikt, maar je kunt de baba’s ook bakken in bijvoorbeeld een cupcakevorm of in timbaaltjes.

 

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek is kookboekauteur en won de eerste editie van Heel Holland Bakt. Van zijn bestsellers Bakbijbel, Koekjesbijbel en Toetjesbijbel zijn al meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Daarnaast verschenen van zijn hand onder andere De bakatlas, Het makkelijke bakboek en Het hartige bakboek. Wekelijks deelt Rutger ook nieuwe recepten op zijn populaire bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Patisseriebijbel
Rutger van den Broek

Patisseriebijbel is hét naslagwerk voor iedere enthousiaste thuisbakker

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws