Zoeken
FINANCIERS
Financiers worden van oudsher vaak gebakken in een rechthoekige, langwerpige vorm die wel iets wegheeft van een goudstaaf

FINANCIERS

Gepubliceerd op 4 november, 2025 om 11:23

Waarschijnlijk is dat ook waar de naam ‘financier’ vandaan komt. Zelf bak ik ze graag in het klein – het zijn echt heerlijke friandises! Voor deze versie heb ik siliconen vormpjes gebruikt (Silikomart SF017), maar je kunt de financiers ook prima bakken in andere kleine siliconen vormpjes of bijvoorbeeld een mini-cupcakevorm. Versgebakken zijn ze het allerlekkerst: knapperig vanbuiten en heerlijk smeuïg vanbinnen!

Hier lees je de recepten voor de traditionele financiers en de sinaasappel-amandelfinanciers. In Patisseriebijbel staan ook pistachefinanciers en kokos-limoenfinanciers.

Ingrediënten

Voor het beslag

Verder nodig

Bereiding

SINAASAPPELFINANCIERS

Maak het financierbeslag volgens het basisrecept hierboven, maar voeg in plaats van het amandelextract de rasp van 1 sinaasappel toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi er 50 gram amandelstiften over. Bak de financiers verder volgens het basisrecept.

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek is kookboekauteur en won de eerste editie van Heel Holland Bakt. Van zijn bestsellers Bakbijbel, Koekjesbijbel en Toetjesbijbel zijn al meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Daarnaast verschenen van zijn hand onder andere De bakatlas, Het makkelijke bakboek en Het hartige bakboek. Wekelijks deelt Rutger ook nieuwe recepten op zijn populaire bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Patisseriebijbel
Rutger van den Broek

Patisseriebijbel is hét naslagwerk voor iedere enthousiaste thuisbakker

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws