Zoeken
Chouquettes
Deze gesuikerde soesjes worden meestal ongevuld gegeten

Chouquettes

Gepubliceerd op 4 november, 2025 om 11:08

Ze zijn heerlijk luchtig en krijgen extra smaak en textuur door de knapperige suiker bovenop. Hoewel chouquettes dus meestal zonder vulling worden geserveerd, kun je ze natuurlijk ook prima vullen. Maak daarvoor een gaatje aan de onderkant en vul ze met behulp van een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Gebruik als vulling bijvoorbeeld opgeklopte slagroom, banketbakkersroom of crème diplomate.

Ingrediënten

Voor 30-40 soesjes

Voor het soezendeeg

Verder nodig

 

Bereiding

 

Tip: Chouquettes kun je prima van te voren maken en in de vriezer bewaren. Bak ze na het ontdooien 5-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C en ze smaken als vers!

 

 

 

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek is kookboekauteur en won de eerste editie van Heel Holland Bakt. Van zijn bestsellers Bakbijbel, Koekjesbijbel en Toetjesbijbel zijn al meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Daarnaast verschenen van zijn hand onder andere De bakatlas, Het makkelijke bakboek en Het hartige bakboek. Wekelijks deelt Rutger ook nieuwe recepten op zijn populaire bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Patisseriebijbel
Rutger van den Broek

Patisseriebijbel is hét naslagwerk voor iedere enthousiaste thuisbakker

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws