Zoeken
Groene Shakshuka uit 'Eenpansbijbel' van Julius Jaspers
Deze Makkelijke Maandag een heerlijk eenpansrecept

Groene Shakshuka uit 'Eenpansbijbel' van Julius Jaspers

Gepubliceerd op 8 april, 2024 om 09:00

Lekker hoor, spinazie, maar in het seizoen zijn raapstelen en postelein (vanaf maart tot en met de zomer) ook niet te versmaden.

VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 35 MINUTEN
INGREDIËNTEN

BENODIGDHEDEN

1 Breng de bouillon in een pan tegen de kook aan en gaar hier de peultjes, broccoli en spinazie in. Giet af en draai met behulp van een deel van de bouillon tot een dikke saus in de keukenmachine of blender. Breng op smaak met zout en peper.

2 Bak de bosui krokant in de zonnebloemolie en schep met een schuimspaan uit de pan. Bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

3 Fruit de ui in dezelfde olie glazig maar laat niet bruin worden. Voeg de knoflook en ingemaakte citroen toe.

4 Bak nog 2 minuten en voeg de wilde spinazie, andijvie en doperwten toe.

5 Roer na 2 minuten de spinaziesaus samen met de munt en dille door de shakshuka, maak 4 gaten in de groentemassa en breek boven ieder gat een ei.

6 Bak de shakshuka op laag vuur tot de eiwitten zijn gestold (leg eventueel even een deksel op de pan) en breng op smaak met harissa, de feta enkrokante bosuitjes.

Auteurs
Auteur: Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Boeken
Julius Jaspers - Eenpansbijbel
Julius Jaspers

Eenpansbijbel is het naslagwerk voor iedereen die makkelijk maar lekker wil eten

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws