Zoeken
Happy Nationale Pannenkoekendag met de 'Bakbijbel' van Rutger van den Broek
Ricotta pancakes met citroen

Happy Nationale Pannenkoekendag met de 'Bakbijbel' van Rutger van den Broek

Gepubliceerd op 8 maart, 2024 om 09:00

De ricotta in het beslag geeft de pancakes een extra lekkere smaak en textuur!

Voor 10-15 stuks

Voor het beslag
· 250 gr ricotta
· 2 eieren
· rasp van 1 citroen
· 1 tl zout
· 125 gr bloem
· 2 tl bakpoeder
· 150 ml melk

Verder nodig

· boter, om in te bakken
· poedersuiker, om te bestuiven
· 1 citroen, in partjes

1 Doe de ricotta, eieren, citroenrasp en het zout in een kom en klop deze los met een garde of (hand)mixer met garde(s). Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop alles tot een homogene massa.

Voeg de melk toe en mix dit door het beslag.

2 Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat er een klein klontje boter in smelten. Giet drie kleine porties van het beslag in de pan, dit gaat makkelijk met bijvoorbeeld een jus- of ijslepel. Laat de pancakes rustig bakken op matig vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een spatel en bak ook de andere zijde.

3 Serveer de ricottapancakes (lauw)warm met poedersuiker en partjes citroen. Het lekkerste is het als je de citroenpartjes uitknijpt boven de pancakes.

Tip Wil je dit recept sneller maken? Gooi dan alles bij elkaar in een blender en mix het geheel tot een glad beslag. Je kunt het beslag rechtstreeks vanuit de blender in de koekenpan gieten

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Cakes. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Bakbijbel
Rutger van den Broek

Geheel herziene editie van deze klassieker!

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws