Zoeken
Makkelijke Maandag: Baci di dama
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Baci di dama

Gepubliceerd op 12 september, 2022 om 14:53

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Baci di dama uit Koekjesbijbel van Rutger van den Broek.

De naam van deze italiaanse koekjes betekent dameskusjes. Des te meer reden om ze te bakken!

 

VOOR ONGEVEER 50 GEVULDE KUSJES

VOOR HET DEEG

VERDER NODIG

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN

 

1 Verwarm de oven voor op 170 °C.

2 Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat de hazelnoten afkoelen en maal ze vervolgens fijn in de foodprocessor.

3 Doe de boter, fijne suiker en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de bloem en de gemalen hazelnoten toe en meng alles tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

4 Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

5 Kneed het deeg kort door en maak er vervolgens balletjes van 5 gram per stuk van. Leg deze op de bakplaat en bak de koekjes 13-18 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

6 Schep op de helft van de koekjes een beetje getempereerde chocolade, druk daar de andere helft van de koekjes direct op en laat de chocolade stevig worden.

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Cakes. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Koekjesbijbel
Rutger van den Broek

Koekjesbijbel is hét naslagwerk voor de koekjesliefhebber

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws