Zoeken
Makkelijke Maandag: Ramen met courgettenoedels, shiitakes en spinazie
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Ramen met courgettenoedels, shiitakes en spinazie

Gepubliceerd op 5 september, 2022 om 16:38

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Ramen met courgettenoedels, shiitakes en spinazie uit Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil.

Traditioneel Japans is het natuurlijk niet, maar door tarwenoedels te vervangen door courgetti kun je prima een koolhydraatarme ramen op tafel zetten. Voeg voor een iets vullender versie een gekookt eitje of blokjes ge-blancheerde tofu toe. Check trouwens wel het etiket van de mirin, daarin zit vaak glucosesiroop of iets anders suikerachtigs. Je wilt echte, natuurlijk gefermenteerde mirin hebben, zonder toegevoegde suikers.

 

VOOR 2 PERSONEN

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN

 

Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook. Voeg de gember, 2 eetlepels mirin en 2 eetlepels sojasaus toe en laat 10 minuten zachtjes trekken. 

2 Breng in een kleine pan een laagje water aan de kook. Voeg een snuf zout en de shiitakes toe en kook de paddenstoelen in 1-2 minuten gaar. Schep uit de pan en laat uitlekken.

3 Doe nu de courgetti in het kokende water en laat 30 seconden koken. Giet af.

Maak in 2 wijde soepkommen 2 nestjes van de courgetti. Verdeel er de shiitakes en de spinazieblaadjes over.

5 Proef de bouillon, voeg de sesamolie toe en maak eventueel verder op smaak met extra mirin of sojasaus. 

Schenk de bouillon over de groenten in de soepkommen. Bestrooi met de lente-ui en de sliertjes nori en maal er wat peper over.

Auteurs
Auteur: Janneke Vreugdenhil

Janneke Vreugdenhil is kookboekauteur en (culinair) journalist voor onder meer het NRC Handelsblad en diverse radio- en televisieprogramma's. Van haar hand zijn sinds 2001 meer dan tien kookboeken verschenen, waaronder De bijbel van de Nederlandse keuken, Comfort food, I love groente (verkozen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek), Altijd Feest en Solo Food - waarmee ze in 2017 internationaal doorbrak.

Boeken
Janneke  Vreugdenhil - Koolhydraatarme bijbel
Janneke Vreugdenhil

Het naslagwerk voor iedereen die (zo nu en dan) minder koolhydraten wil eten

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws