Zoeken
Makkelijke Maandag: Gevulde koekjes met dulce de leche
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Gevulde koekjes met dulce de leche

Gepubliceerd op 22 augustus, 2022 om 15:31

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Gevulde koekjes met dulce de leche uit Koekjesbijbel van Rutger van den Broek.

Dulce de leche is een van de lievelings-lekkernijen van koningin máxima. Speciaal voor haar deze koekjes die voor het bakken al met dulce de leche worden gevuld.

 

VOOR ONGEVEER 25-30 KOEKJES

VOOR HET DEEG

VERDER NODIG

BEREIDINGSTIJD 40 minuten 

 

1 Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng door elkaar. Meng het ei erdoor. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3 Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 millimeter. Steek cirkels van 8 centimeter doorsnede uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen. Schep op een deegplakje een theelepel dulce de leche.

4 Vouw het deeg aan drie kanten omhoog en druk de puntjes stevig aan elkaar. Laat de gevormde koekjes 30 minuten rusten in de koelkast. Bestrooi de vulling met gehakte hazelnoten en bestrijk het deeg aan de zijkant met losgeklopt ei.

5 Bak de gevulde koekjes in 15-20 minuten goud-bruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Cakes. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Koekjesbijbel
Rutger van den Broek

Koekjesbijbel is hét naslagwerk voor de koekjesliefhebber

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws