Zoeken
Makkelijke Maandag: Gehaktgebakkies
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Gehaktgebakkies

Gepubliceerd op 15 augustus, 2022 om 15:00

Dit was altijd een feestje. Boterig bladerdeeg met een vleesverrassing aan de binnenkant. Zorg er wel voor dat je de kruidenboter van mama erbij maakt, anders is het niet compleet. Moeders moest er altijd heel veel maken want we vraten ze op alsof het niets was. Hartige gebakkies voor je hartje.

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN 

BENODIGDHEDEN

BEREIDINGSTIJD 40 minuten 

 

1 Meng 1 ei, sambal, ketjap, zout en peper en het gehakt in een grote bak. Gooi de peterselie bij het gehakt. Meng ook de ui door het gehaktmengsel.  

2 Voeg de verkruimelde beschuit toe aan het gehaktmengsel. Meng alles helemaal de moeder.

3 Verwarm de oven voor op 220 °C. Pak alle vellen bladerdeeg en leg ze uit op het aanrecht. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg. Snijd een stukje kruidenboter af en leg op het gehakt. Vouw de pakketjes dicht en vouw ze tot een vierkantje. Knijp iedere hoek dicht. 

4 Klop 1 ei los. Smeer het bladerdeeg in met het ei, leg dit op een bak­plaat met wat bakpapier en pleur ze voor 25 à 30 minuten in de oven.

5 Hebben ze een mooi goudbruin kleurtje? Haal ze uit de oven en vreten maar.

Auteurs
Auteur: Nick Toet

Na zijn koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet (35) aan de slag als video-editor bij het immens populaire Dumpert.nl. Daar vielen zijn kook- en zijn videoskills snel in de smaak. Dat resulteerde twee jaar geleden in het YouTube-kanaal EtenmetNick, waar iedere week een nieuw gerecht op verschijnt en met inmiddels meer dan 140.000 abonnees. Eten met Nick is zijn langverwachte, eerste kookboek.

Boeken
Nick Toet - Eten met Nick
Nick Toet

Hét kookboek van YouTube-fenomeen Nick Toet!

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws