Zoeken
Vrijmibo: Gevulde eieren met avocado
Het is weer vrijdag! Dat betekent dat we een nieuwe Vrijmibo recept delen uit Borrelbijbel van Ramon Brugman. Dit keer hebben we gekozen voor de Gevulde eieren met avocado.

Vrijmibo: Gevulde eieren met avocado

Gepubliceerd op 12 augustus, 2022 om 15:00

Let goed bij het kopen van de avocado. Hij moet enigszins zacht aanvoelen. Een onrijpe avocado is te hard om door de vulling te prakken. Door het toevoegen van een te rijpe avocado zal de vulling te snel bruin verkleuren. Van zichzelf is avocado al lekker vettig. De vulling wordt daarom heerlijk romig door de avocado door de eidooiers te roeren. Voeg citroensap toe om te voorkomen dat de eieren verkleuren. De paar druppels tabasco geven precies genoeg pit aan de eieren.

12 STUKS

INGREDIËNTEN

VERSIERING

1 Leg de eieren in een pan met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet de eieren af en koel de eieren 3 minuten onder de koude kraan.

2 Pel de eieren, snijd ze doormidden en schep voorzichtig de eidooier eruit. Snijd een plakje van de bolle onderkant van ieder ei zodat de eieren een ‘voetje’ krijgen en daardoor niet zo snel omvallen.

3 Doe de eidooiers in een zeef en duw ze met de achterkant van een lepel door de zeef. Prak de avocado in een andere kom en voeg hier direct de tabasco en het citroensap aan toe. Duw het avocadomengsel ook door de zeef zodat er geen klontjes avocado meer zijn. Meng de eidooier met het avocadomengsel, roer het uienpoeder door de vulling en breng de vulling op smaak met zout en peper.

4 Gebruik een lepel of spuitzak om de eieren te vullen. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en versier ieder gevuld ei met een kwart cherrytomaat en peterselie.

Auteurs
Auteur: Ramon Brugman

Ramon Brugman (1976) heeft een fascinatie voor alles wat met eten te maken heeft. Hij werd bekend met zijn YouTube-filmpjes Bakken met Baard en heeft jarenlang gewerkt als chef-kok en patissier bij Brasserie de Bank in Harderwijk. Sinds 2015 is hij wekelijks te zien als televisiekok bij het programma 'Binnenste Buiten'. Ramon mag zichzelf gerust master in de keuken noemen.

Boeken
Ramon Brugman - Borrelbijbel
Ramon Brugman

Hét naslagwerk voor elke liefhebber van borrelhapjes!

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws