Zoeken
Vrijmibo: Pitacrackers
Het is weer vrijdag! Dat betekent dat we een nieuwe Vrijmibo recept delen uit Borrelbijbel van Ramon Brugman. Dit keer hebben we gekozen voor de Pitacrackers.

Vrijmibo: Pitacrackers

Gepubliceerd op 22 juli, 2022 om 15:00

Je kunt de pitacrackers maken van kant-en-klare pitabroodjes maar het is lekkerder om hiervoor de verse pitabroodjes van pagina 137 van de Borrelbijbel te gebruiken. Het is belangrijk dat je de crackertjes goed mengt met de specerijen en olie, zodat ze op hun best smaken.

40 STUKS

INGREDIËNTEN

1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de pitabroodjes helemaal open zodat je twee helften krijgt. Snijd iedere helft in vier puntjes en doe ze in een grote kom.

2 Rasp de knoflook boven een kom, meng de rasp met de olijfolie en voeg het gerookte paprikapoeder en komijnpoeder toe. Roer goed en breng de olijfolie op smaak met zout en peper.

3 Schenk de gekruide olijfolie bij de gesneden pitabroodjes en roer goed zodat de olie met de knoflook en specerijen de pitacrackers geheel omhullen.

4 Verdeel de pitacrackers over een bakplaat die bekleed is met bakpapier en rooster de pitacrackers ongeveer 12 minuten in de oven.

5 Haal de bakplaat uit de oven zodra de pitacrackers krokant en licht verkleurd zijn. Laat ze volledig afkoelen.

Auteurs
Auteur: Ramon Brugman

Ramon Brugman (1976) heeft een fascinatie voor alles wat met eten te maken heeft. Hij werd bekend met zijn YouTube-filmpjes Bakken met Baard en heeft jarenlang gewerkt als chef-kok en patissier bij Brasserie de Bank in Harderwijk. Sinds 2015 is hij wekelijks te zien als televisiekok bij het programma 'Binnenste Buiten'. Ramon mag zichzelf gerust master in de keuken noemen.

Boeken
Ramon Brugman - Borrelbijbel
Ramon Brugman

Hét naslagwerk voor elke liefhebber van borrelhapjes!

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws