Zoeken
Makkelijke Maandag: Tiramisu
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Tiramisu

Gepubliceerd op 4 juli, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Tiramisu uit De bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti.

6 À 8 PERSONEN

INGREDIËNTEN

Om te serveren

BENOGIDGHEDEN

 

1 Begin met het maken van het mascarponemengsel. Doe de eierdooiers met de poedersuiker in de kom van een standmixer. Klop tot het mengsel heel lichtgeel van kleur is, en tot zich, als je de garde omhooghaalt, een lint vormt dat erop blijft liggen. Roer de mascarpone erdoor. Zet apart.

2 Sla nu in een vetvrije kom met een garde de eiwitten stijf. Je kunt de kom vetvrij maken door deze met een doorgesneden citroentje af te nemen. Zodra je pieken kunt trekken met de garde zijn de eiwitten stijf genoeg. Zorg dat ze niet te droog worden.

3 Spatel het eiwit in drie gedeeltes door de mascarpone. Vouw het eiwit voorzichtig door het mengsel heen om zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.

4 Meng de koffie en likeur en haal de lange vingers hierdoorheen alvorens ze in een lage ovenschaal te leggen. Je kunt ook glazen gebruiken voor individuele porties. Maak één laag met lange vingers met de gesuikerde kant naar boven toe. Spatel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Herhaal de laatste twee stappen voor de laatste laag.

5 Laat de tiramisu afgedekt in de koelkast minstens 1 uur opstijven.

6 Strooi om te serveren de pure chocolade en cacao over de tiramisu.

Auteurs
Auteur: Maud Moody

Maud Moody en Leonardo Pacenti zijn de eigenaren van restaurant Toscanini in Amsterdam. Samen met Nina Bogaerts - die daar in de keuken staat - maakten ze De bijbel van de Italiaanse keuken.

Boeken
Maud Moody, Nina Bogaerts, Leonardo Pacenti - De bijbel van de Italiaanse keuken
Maud Moody, Nina Bogaerts, Leonardo Pacenti

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws