Zoeken
Internationale sushi dag: California roll
Het is vandaag internationale sushi dag!

Internationale sushi dag: California roll

Gepubliceerd op 18 juni, 2022 om 15:00

Sushi, het is heerlijk om eten, maar nog leuker om te maken. Daarom delen we vandaag het recept voor de Uramaki met krab en avocado, ookwel de California roll genoemd, uit De bijbel van de Japanse keuken van Tosao van Coevorden.

1 ROL (8 STUKS)

INGREDIËNTEN

BENODIGDHEDEN

1 Bereid de sushirijst en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.

2 Bekleed het sushimatje met plasticfolie. Leg het norivel op het sushimatje. Verdeel zonder al te veel druk uit te oefenen de sushirijst gelijkmatig over de nori. Bestrooi met de witte sesamzaadjes en druk lichtjes aan. Keer het norivel om. De rijst ligt nu onderop (zie how-to hieronder).

3 Verdeel nu van links naar rechts achtereenvolgens Japanse mayonaise, krabvlees, avocado en komkommer over de nori. Rol de sushirol strak op en snijd hem in 8 gelijke stukken.

4 Serveer de sushi met de wasabi, gari en de sojasaus.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 8

Stap 9

SUSHIRIJST

De vuistregel voor de rijst-water-verhouding is 1:1, maar dit kan per rijstsoort verschillen. Voor sushirijst kan dit ook zijn: 20% meer water dan rijst. Lees daarom goed wat er op de verpakking staat en ontdek wat voor jou het best werkt.

INGREDIËNTEN

BENODIGDHEDEN

1 Spoel de rijst een paar keer grondig voor je hem gaat koken. Doe dit ongeveer 2 minuten, onder de lopende kraan. Je doet dit om de hoeveelheid zetmeel in de gekookte rijst te verminderen.

2 Doe de rijst en het water in een pan en zet op hoog vuur. Roer de rijst om de minuut (vanaf de bodem) goed door tot het water kookt. Dek de pan af met de deksel en kook de rijst in 6-8 minuten gaar.

3 Check na 6 minuten of de rijst gaar is en al het water is opgenomen. Zo niet, kook de rijst met de deksel op de pan dan nog enkele minuten. Let op dat de rijst op de bodem niet verbrandt.

Auteurs
Auteur: Tosao van Coevorden

Tosoa van Coevorden, chef-kok en eigenaar van De Japanner in Amsterdam, leerde de Japanse keuken van zijn moeder en werkte jarenlang in Japanse restaurant in en rond Amsterdam. Na een baan als restaurantmanager bij het befaande Taiko in het Conservatorium Hotel, begon hij De Japanner: zijn eigen zaak, met inmiddels twee vestigingen in de hoofdstad.

Boeken
Tosao van Coevorden - De bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws