Zoeken
Op de BBQ: Rogvleugel met sauce vierge
It's BBQ time!

Op de BBQ: Rogvleugel met sauce vierge

Gepubliceerd op 17 juni, 2022 om 13:00

Dit weekend hebben we door heel het land lekker weer. Tijd om de BBQ buiten te zetten! Geen idee wat je op de barbecue moet gooien? Probeer deze heerlijke Rogvleugel met sauce vierge uit de BBQbijbel van Julius Jaspers.

De sauce vierge, letterlijk de maagdelijke saus,is een klassieker die in de jaren 1980 populair is gemaakt door de geweldige Franse chef Michel Guérard ten tijde van zijn cuisine minceur, ofwel de magere keuken. Geen boter, geen room, maar een goede scheut kraakheldere olijfolie.

6 PERSONEN

INGREDIËNTEN

1 Meng met een garde de olijfolie met het citroensap tot een lobbig mengsel. Voeg tomaat, knoflook, dragon, basilicum en bosui toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal een uur intrekken en proef.

2 Smeer de rogvleugels in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Gril twee keer 4 minuten op een barbecue van 220 °C en controleer of de vis gaar is.

3 Serveer met de sauce vierge.

Auteurs
Auteur: Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Boeken
Julius Jaspers - BBQBijbel
Julius Jaspers

Luxe editie van deze bestseller voor slechts 25 euro!

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws