Zoeken
Makkelijke Maandag: Bananen in folie
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Bananen in folie

Gepubliceerd op 20 juni, 2022 om 15:00

Wie heeft er zin in een toetje na het avondeten? Deze Makkelijke Maandag delen we de Bananen in folie uit Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. Als je een echte zoetekauw bent, is dit een recept voor jou!

4 STUKS

INGREDIËNTEN

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Snijd de bananen over de lengte aan de binnenkant in, maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg de bananen per stuk op een stuk aluminiumfolie. Trek de ingesneden bananen iets open en druk daar de chocolade en pecannoten in. Besprenkel de bananen tot slot met wat rum. Pak de bananen in het aluminiumfolie in en leg ze met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal.

3. Bak de bananen 25-35 minuten, tot de schil donker van kleur is en de inhoud gesmolten en zacht. Serveer de bananen warm.

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Cakes. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - Het makkelijke bakboek
Rutger van den Broek

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws