Zoeken
Makkelijke Maandag: Spaanse knoflooksoep
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Spaanse knoflooksoep

Gepubliceerd op 9 mei, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Spaanse knoflooksoep uit De vega atlas van Isabel Boerdam.

Je zou verwachten dat een knoflooksoep van origine vegetarisch is, maar dit klassieke Spaanse gerecht wordt normaliter bereid met kippenbouillon. Die vervangen we door de groentevariant. Naast knoflook is ook stokbrood een onderdeel van deze soep. En als verrassing tref je een gepocheerd eitje te midden van je bord soep!

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

 

1. Verhit olijfolie in een kookpan op middelhoge temperatuur en bak de knoflook ongeveer 2-3 minuten totdat de knoflook goudbruin begint te kleuren. Pas op dat die niet aanbrandt.

2. Voeg de paprika en het brood toe en bak 4-5 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg het gerookte paprikapoeder, de groentebouillon en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de soep 10-15 minuten sudderen.

3. Breek voorzichtig een voor een de eieren open in de soep om deze te pocheren. Doe de deksel op de pan en laat de eieren 3-5 minuten stollen zonder in de soep te roeren. Zodra de eieren naar wens gaar zijn, schep je de gepocheerde eieren voorzichtig uit de pan met een soeplepel. Verdeel ze vervolgens over 4 kommen.

4. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de platte peterselie en serveer direct.

Auteurs
Auteur: Isabel  Boerdam

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste Nederlandstalige platform voor vegetariërs. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is maar juist verrassend, smaakvol en heel eenvoudig. In 2018 startte Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees het nieuwe normaal te maken in Nederland. Na De Hippe Vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.

Boeken
Isabel  Boerdam - De vega atlas
Isabel Boerdam

De Vega Atlas neemt je mee op een vegetarische wereldreis

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws