Zoeken
Makkelijke Maandag: Tonijnceviche met cassavechips uit Ternate
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Tonijnceviche met cassavechips uit Ternate

Gepubliceerd op 2 mei, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Het is vandaag Wereldtonijndag! Vandaar dat we deze Makkelijke Maandag hebben gekozen voor Tonijnceviche met cassavechips uit Ternate uit De bijbel van de Indonesische keuken van Maureen Tan.

Een authentieke, Molukse ‘ceviche’ van tonijn met chilipepers, kenarinoten en knapperige cassavechips.

4 PERSONEN

INGREDIENTEN

BENODIGDHEDEN

 

1 Meng het citroensap, het limoensap en de rasp, de rawits en de sjalot tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

2 Rooster de kenarinoten ongeveer 10 minuten in een droge koekenpan. Maal ze in de vijzel fijn.

3 Smelt in een steelpan de kokosolie. Meng de kokosolie en de dressing met de tonijn en laat 5 minuten intrekken. Garneer de tonijn met de kenarinoten en het citroenbasilicum. Serveer met de cassavechips.

Auteurs
Auteur: Maureen Tan

Maureen Tan (1969) groeide op met de Indonesische keuken. Met haar kookschool Anak Bungsu, wat 'derde kind' betekent, leert Maureen iedereen authentiek Indonesisch koken. Zo eert ze niet alleen de Indonesische keuken, maar ook de recepten die haar moeder haar in vele kookschriftjes naliet.

Boeken
x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws