Zoeken
Makkelijke Maandag: Penne All’arrabbiata
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Penne All’arrabbiata

Gepubliceerd op 14 maart, 2022 om 16:33

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Penne All’arrabbiata uit Pastabijbel van Roberta Pagnier.

Deze pikante ‘woedende’ pasta, die oorspronkelijk vooral in en om Rome werd gegeten, dankt zijn naam aan de pepertjes die gebruikt worden en die voor een rood aangelopen gezicht kunnen zorgen, net als bij een woede-uitbarsting. De Penne All’arrabbiata staat in korte tijd op tafel en je hebt er niet veel bijzondere ingrediënten voor nodig. Weet dat je deze pasta officieel niet met geraspte kaas eet.

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, ui en Spaanse peper  5 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 20 minuten.

2 Breng een pan water met zout aan de kook en kook de penne beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

3 Roer de penne door de saus en garneer met wat olijfolie en de peterselie.

Auteurs
Auteur: Roberta Pagnier

Roberta Pagnier (1979) maakte kennis met de Italiaanse keuken via haar Italiaanse moeder. Ze kreeg de smaak te pakken en kookt Italiaans aan de hand van herinneringen aan het smaakvolle eten van haar familie. Ze heeft altijd in de culinaire wereld gewerkt: ze maakte kookvideo's voor Het Parool en is een vaste chef bij 24Kitchen en in Carlo's TV Café op RTL4. Bovenal is Roberta dol op pasta!

Boeken
Roberta Pagnier - Pastabijbel
Roberta Pagnier

Alles wat je wilt weten over pasta

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws