Zoeken
Makkelijke Maandag: Nasi goreng met spiegelei
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Nasi goreng met spiegelei

Gepubliceerd op 7 maart, 2022 om 15:51, aangepast op 7 maart, 2022 om 15:52

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Nasi goreng met spiegelei uit Easy Dinners van Louise De Brabandere.

Fried rice is een van de meest eenvoudige en snelste gerechten is om zelf klaar te maken! Je gooit erin wat je lekker vindt. Je kunt je wok bijvoorbeeld vullen met veel knapperige groenten. Denk aan wortels, paprika, paksoi en sugarsnaps maar ook champignons, broccoli, kimchi en groene boontjes kunnen perfect. Nasi goreng geeft het meest voldoening wanneer je er alle restjes, die je nog ergens achteraan in je koelkast vindt, in verwerkt. Met dit vergevingsgezinde recept gaat geen enkele eenzame wortel, verdwaalde paprika of kliekje kip ooit nog de vuilnisbak in.

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

1 Kook de rijst in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking of gebruik gekookte rijst van de dag ervoor.

2 Meng de sojasaus met oestersaus, sriracha en limoensap.

3 Verhit een flinke scheut sesamolie in een wok op hoog vuur en roerbak de ui 1 minuut alvorens de wortel toe te voegen. Roerbak 3 minuten en voeg de paprika en knoflook toe. Roerbak 5 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de diepvrieserwtjes toe en roerbak  1 minuut verder.

4 Voeg de gekookte rijst samen met een flinke klont boter toe aan de wok en overgiet het geheel met de saus en suiker. Meng goed en laat nog enkele minuten doorwarmen.

5 Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en bak vier spiegeleitjes.

6 Verdeel de gebakken rijst over de borden. Werk af met een eitje, lente-ui, koriander en eventueel extra sriracha. Serveer onmiddellijk.

Auteurs
Boeken
Louise De Brabandere - Easy dinners
Louise De Brabandere

Dit boek helpt met de dagelijkse 'wat gaan we eten-struggle

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws