Zoeken
Makkelijke Maandag: Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Gepubliceerd op 28 februari, 2022 om 16:00, aangepast op 7 maart, 2022 om 15:36

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Thaise gele curry met bloemkool en spinazie uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.

Bloemkool komt in dit gerecht goed tot zijn recht en neemt veel smaken op. Gecombineerd met de spinazie, kikkererwten en tempé is dit puur comfortfood. Kommetje op de bank en genieten maar!

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

1 Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloem-koolroosjes in de pan in ruim kokend water gaar in ongeveer 8 minuten. Giet af en zet apart.

2 Verhit wat olie in de wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkool-roosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.

3 Verhit intussen wat olie in de koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer.

 

TIP

Door de kikkererwten en de tempé is dit eigenlijk al een volwaardige maaltijd. Uiteraard kun je er nog wat rijst bij koken. Gebruik dan 50 gram basmatirijst per persoon.

Auteurs
Auteur: Isabel  Boerdam

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste Nederlandstalige platform voor vegetariërs. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is maar juist verrassend, smaakvol en heel eenvoudig. In 2018 startte Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees het nieuwe normaal te maken in Nederland. Na De Hippe Vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.

Boeken
Isabel Boerdam - Vegabijbel
Isabel Boerdam

VEGABIJBEL IS DÉ INSPIRATIEBRON VOOR ALLE VEGA-LIEFHEBBERS

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws