Zoeken
Gezonder leven met de 'Koolhydraatarme bijbel'
Snack gezond met deze tip uit de Koolhydraatarme bijbel

Gezonder leven met de 'Koolhydraatarme bijbel'

Gepubliceerd op 5 januari, 2022 om 15:00

Gisteren gaven wij de Koolhydraatarme bijbel als tip voor een gezondere leefstijl en daarom delen wij vandaag een heerlijk snackrecept uit dit mooie boek: Palmkoolchips.

Lekker, gezond en makkelijk te bereiden in slechts 20 minuten!

Een jaar of tien geleden was boerenkool opeens helemaal de bom als superfood. Die enigszins ingedutte wintergroente die wij zo’n beetje alleen maar in de stamppot aten bleek opeens niet alleen ontzettend gezond, maar ook enorm veelzijdig te zijn. Een van de uitvindingen die we te danken hebben aan die hype is in de oven gedroogde chips van boerenkool. En daar is niets mis mee hoor, maar wij vinden palmkool er eigenlijk geschikter voor. Palmkool heeft van die prachtige lange bladeren en daar kun je heel mooie, vierkante of rechthoekige chips van maken. Je kunt deze palmkoolchips kruiden met wat je maar spannend lijkt, maar weet dat ze naturel – met alleen een snuf zout – ook al heel lekker zijn.

4 PERSONEN

20 MINUTEN

INGREDIËNTEN

BENODIGDHEDEN

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. 

2 Scheur de dikke middennerf uit elk palmkoolblad en snijd de bladeren in vierkante of rechthoekige stukjes. 

3 Leg de stukjes palmkool op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Strooi er wat zout over en naar smaak eventueel een snuf komijn, kerrie of za’atar. Hussel, zodat elk stukje kool wordt bedekt met een filmpje       olie en wat van de gekozen smaakmaker.

 
4 Schuif de kool in de oven en bak de chips in ongeveer 10 minuten krokant.

 

Auteurs
Auteur: Janneke Vreugdenhil

Janneke Vreugdenhil is kookboekauteur en (culinair) journalist voor onder meer het NRC Handelsblad en diverse radio- en televisieprogramma's. Van haar hand zijn sinds 2001 meer dan tien kookboeken verschenen, waaronder De bijbel van de Nederlandse keuken, Comfort food, I love groente (verkozen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek), Altijd Feest en Solo Food - waarmee ze in 2017 internationaal doorbrak.

Boeken
Janneke  Vreugdenhil - Koolhydraatarme bijbel
Janneke Vreugdenhil

Het naslagwerk voor iedereen die (zo nu en dan) minder koolhydraten wil eten

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws