Zoeken
Zet de oven aan en maak een wereldreis in eigen keuken
'Eindelijk is het zover! Mijn nieuwe boek De Bakatlas ligt vanaf deze week in de boekwinkels! Ik ben er bijna 2 jaar mee bezig geweest en nu kan ik ‘m eindelijk vasthouden. Ik ben er zo trots op en deel het heel graag met jou!'

Zet de oven aan en maak een wereldreis in eigen keuken

Gepubliceerd op 29 oktober, 2021 om 11:00, aangepast op 29 oktober, 2021 om 12:04

In mijn nieuwe bakboek neem ik je mee op culinaire wereldreis in 150 recepten. We beginnen dichtbij huis met het hoofdstuk West-Europa: Daarin bakken we klassiekers uit de Lage Landen. Van Bossche bollen tot mattentaartjes en van gevulde boterkoek tot lange rozijnenkoeken. Als kers op de taart, staat er een hele lekkere appeltaart variatie in dit hoofdstuk, namelijk de versie die ik tijdens mijn deelname aan Heel Holland Bakt maakte.

Via Luxemburg met de quetschentaart gaan we door naar Frankrijk. En met patisserieën op iedere hoek van de straat, nemen we daar ruim de tijd voor gigantische meringues, verschillende tartelettes en de ultieme showstopper: Paris-Brest. Daarna springen we op de boot het Kanaal over en eindigen we met lekkernijen als lemon drizzle scones, dundee cake en barmbrack in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

We vervolgen onze culinaire bakreis in 4 hoofdstukken door de rest van Europa. Daarna gaan we overzees en bezoeken we in elk volgende hoofdstuk een ander continent! Eerst naar Canada, het land van de maple syrup. Deze goudkleurige esdoornsiroop speelt een glansrol in de maple butter tarts, de bekende en onovertroffen taartjes uit Canada.

En dan Noord-Amerika: zoet, zondig en veel… Tenminste, als het om de baksels gaat. Laat je verleiden door de devil’s food cake, bijt je vast in het sticky caramel pecan monkey bread en baan je een weg door de Mississippi mud pie. Nog steeds zin in wat lekkers? Mooi… Dan reizen we door naar Zuid Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Er is zoveel om van te smullen. Ik vond echt een wereld aan inspiratie.

Ik heb er heel erg van genoten om dit boek te maken en nu is het jullie beurt om eruit te gaan bakken! Zelf stuiter ik nog even door en ga voor de 5e keer door mijn nieuwe boek bladeren. Zo trots op!

Veel bakplezier,

Rutger

Auteurs
Auteur: Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Cakes. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Boeken
Rutger van den Broek - De bakatlas
Rutger van den Broek

Zet de oven aan en maak een wereldreis in eigen keuken

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws