Zoeken
BBQ Time!!
Ik had het echt gezegd, nooit meer een BBQ-boek, want wat moet je na het schrijven van een bijbel. Er is echter nog zoveel dat ik niet heb verteld, en vooral nog zoveel wat jullie nog niet gemaakt hebben, dat ik ben gezwicht voor de vraag van mijn trouwe uitgever.

BBQ Time!!

Gepubliceerd op 18 april, 2018 om 00:00

Bij de BBQ-workshops die ik de laatste jaren heb gegeven, viel het me op dat er nog steeds veel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe het allemaal werkt rond dat vuur. En dat is helemaal niet erg. Er zijn ook veel mensen die helemaal niet zo'n zin hebben om te barbecueën: hoop gedoe, risico, tijd, beetje eng... Welnu, vooral voor die mensen is dit boek. Ik heb geprobeerd het allemaal zo eenvoudig mogelijk te houden, simple dus, en niet te veel verschillende technieken te gebruiken, daar moet je maar een van mijn andere boeken voor kopen. Ook wat betreft de ingrediënten houden we het simpel, niet te veel en makkelijk verkrijgbaar (wel even naar slager, visboer of  groenteman). Wat ik wel van je vraag, is om te investeren in een beetje behoorlijke barbecue. En dan bedoel ik een barbecue met een klep, zodat je ook op lage temperatuur kunt garen en eventueel wat kunt roken.
Het was weer een feest om een boek te maken, niet alleen eenzaam achter mijn trouwe Apple, maar ook op locatie, want de eerdergenoemde trouwe uitgever kwam met het idee om eens op een andere locatie dan in mijn achtertuin te fotograferen. Dat hoefde hij maar één keer te zeggen en we zaten in Zuid-Frankrijk (in de winter, dat dan weer wel).
Hij ligt voor je, dank je wel voor het vertrouwen en ontzettend veel plezier.
Julius

Auteurs
Auteur: Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws