Zoeken
Jonah Freud - De Elisabeth

De Elisabeth

Jonah Freud

Omschrijving

Aan het begin van de twintigste eeuw kwamen meisjes uit het hele land naar Culemborg om twee jaar lang in de leer te gaan aan de huishoudschool Mariakroon. Het was algemeen bekend dat de meisjes die daar vandaan kwamen, als vanzelf leken uit te groeien tot bijzonder goede kokkinnen. Zij leerden hun kookkunsten van lerares 'voedingsleer' zuster Marie.
Men was dan ook zeer verblijd toen deze mysterieuze dame - haar achternaam is tot op de dag van vandaag onbekend - haar recepten verzamelde in een kookboek. In 1930 verscheen onder het pseudoniem Elisabeth de eerste druk van Praktische Recepten, waarin 1403 recepten werden opgenomen.
Hoewel de huishoudschool in 1951 voorgoed haar deuren sloot, bleef het kookboek voor velen een geliefd naslagwerk. Culinair recensent Johannes van Dam wijdde in 2009 in Het Parool nog een reeks columns aan het boek, dat hij 'het beste receptenboek van de Nederlandse keuken' noemde. Nu, gebaseerd op de 6e druk uit 1952, herziet culinair journalist Jonah Freud de praktische recepten van de huishoudschool Mariakroon. Een nostalgisch maar tijdloos werk, dat zowel praktische basisrecepten en culinaire informatie als handige kooktips voor meisjes én jongens bevat.

Fragment

Auteur: Jonah  Freud
Auteur

Jonah Freud is kookboekauteur, schrijft kookboekrecensies voor Het Parool en is eigenaar van de Kookboekhandel in Amsterdam. Ook geeft ze zelf kookboeken uit, waaronder de bestseller De banketbakker van Cees Holtkamp. Bij Carrera Culinair verscheen in 2021 onder haar redactie Altijd zondag, het langverwachte standaardwerk van Wil Demandt.

Edities & Details
Gebonden: De Elisabeth - Jonah Freud
ISBN: 9789048844883
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 15-10-2018
Prijs: € 29,99
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Digitale download: De Elisabeth - Jonah Freud
ISBN: 9789048844890
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-10-2018
Prijs: € 14,99
Omvang: 384 pagina's

Bestel

NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. BISAC: COOKING / General
Boeken
Lynn van de Vorst - Met Lynn de keuken in
Lynn van de Vorst
Raquel Palla Lorden - De bijbel van de Spaanse keuken
Raquel Palla Lorden
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws