Zoeken
Andy Baraghani - De chef die je wilt zijn

De chef die je wilt zijn

Andy Baraghani

"Dit boek staat vol gerechten die ik wil proeven en maken." - Yotam Ottolenghi
Omschrijving

"'Die Andy zó slim!', wil hij dat we denken als we een van zijn recepten hebben geprobeerd. En hij heeft nog gelijk ook! Dit boek staat vol gerechten die ik wil proeven en maken, voor zijn condimenten moet ik een hele plank in mijn koelkast vrij zien te maken én hij heeft een geheel begrijpelijke obsessie voor sesamzaad. De recepten in De chef die je wilt zijn moedigen aan om net één stap verder te gaan, waarmee je ieder gerecht verheft tot absoluut overheerlijk." - Yotam Ottolenghi

"De gedurfde en eigentijdse smaken springen van de pagina's in Andy Baraghani's opwindende boek. Hij verleidt me om alles waar hij over schrijft te maken. Zijn recepten zijn doordrenkt met een multiculturele keur aan smaken; van pittige, kruidige en knoflookachtige sauzen tot rokerige, krokante appetizers en gestoofde of geroosterde groenten en vlees... En ja, óók een heel hoofdstuk over pasta! In De chef die je wilt zijn maakt Andy Baraghani, een van de meest dynamische chefs van deze generatie, zijn belofte waar; een boek voor iedereen die nieuwe smaken, texturen en technieken naar de eettafel wil brengen." - David Lebovitz (auteur van o.a. My Paris Kitchen en Drinking French)

In De chef die je wilt zijn laat Andy Baraghani je in 120 recepten zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen - en daarmee de chef wordt die je wilt zijn. Baraghani leerde koken in de wereldwijd beroemde restaurants Chez Panisse en Estela, al begon zijn liefde voor smaak met de huisgemaakte gerechten van zijn Iraanse ouders. Door de smaken van thuis te combineren met zijn professionele scholing evolueerde Baraghani in een culinaire influencer die zichzelf continu de vraag stelde: wat voor chef wil ik worden?

Door die vraag telkens opnieuw te beantwoorden - de chef die smaken kan uitbalanceren, de chef die een perfecte salade maakt - staat Baraghani inmiddels bekend om zijn vernieuwende technieken, het werken met onderbenutte ingrediënten en het creëren van onverwachte smaakcombinaties.

Onder alle trefzekere recepten in dit langverwachte debuut vindt iedere thuiskok tientallen recepten die gegarandeerd tot het vaste repertoire gaan behoren. Met meer dan 120 prachtige foto's en 120 recepten voor snacks, eieren, salades, groenten, granen en peulvruchten, pasta, vis, vlees en desserts, biedt dit kookboek een schat aan verrassende technieken en recepten die van jou de chef maken die je wilt zijn.

"Het is mijn taak mensen enthousiast te krijgen om te koken, en dat is niet altijd even makkelijk. We hebben zoveel te doen! (Werk, voornamelijk werk.) Koken is, laten we eerlijk zijn, niet altijd het leuke, naar knoflook geurende avontuur waar we van dromen. Maar ik kook nu al zestien jaar en heb in die tijd een hoop geleerd. Na alle successen en mislukkingen die ik tijdens mijn werk in restaurants, bij culinaire tijdschriften en in mijn eigen huis heb meegemaakt, besef ik des te meer dat koken altijd inspirerend en nooit saai moet zijn. In dit boek leer ik je alles over verschillende smaken en technieken - en geef ik je natuurlijk ook heel veel recepten - zodat je vol zelfvertrouwen overheerlijke, niet te moeilijke gerechten kunt maken. En ondertussen word je steeds slimmer en instinctiever als kok, dat beloof ik je", aldus Baraghani.

Fragment

Auteur: Andy Baraghani
Auteur

Andy Baraghani is eetschrijver en receptontwikkelaar en hét talent achter de vele virale recepten van het Amerikaanse foodmagazine Bon Appétit. Eerder werkte hij in de keuken bij de beroemde restaurants Chez Panisse en Estela. Zijn recepten staan bekend om de wow-factor en hij maakt het liefst bevredigende maaltijden met minimale poespas. Baraghani woont met zijn partner (en een enorme verzameling vijzels) in New York City.

Edities & Details
Gebonden: De chef die je wilt zijn - Andy Baraghani
ISBN: 9789048865284
Uitgave: Gebonden
Status: Niet op voorraad
Datum: 25-05-2022
Prijs: € 35,00
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Digitale download: De chef die je wilt zijn - Andy Baraghani
ISBN: 9789048865291
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 25-05-2022
Prijs: € 14,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. BISAC: COOKING / General
Boeken
Raquel Palla Lorden - De bijbel van de Spaanse keuken
Raquel Palla Lorden
Welmoed Bezoen - Saladebijbel
Welmoed Bezoen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws