Zoeken
Tom Kellerhuis - Het roer om

Het roer om

Tom Kellerhuis

Omschrijving

In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie ┬┐achter het nietje┬┐ in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland.

Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens zo machtige en geziene journalist die moeiteloos andere carri├Ęres maakte ├ęn brak, kwam terecht in het rauwe en donkere bestaan van de professionele keuken, waar hij als jongste bediende moest doen wat zijn meerderen hem opdroegen. Hij was geen koning meer maar een keukenslaaf. Zijn droom veranderde langzaam in een nachtmerrie. En toch zette hij door.

HET ROER OM is niet alleen een hilarisch verslag van Kellerhuis┬┐pogingen om met vallen en opstaan een chef-kok te worden. Het leest ook als een ijzingwekkende thriller over het werkelijke wel en wee onder aan de ladder van de voedselindustrie. Bovenal is H E T R O E R OM het relaas van iemand die op het hoogtepunt van een glansrijke carri├Ęre al zijn schepen achter zich verbrandt en besluit zijn hart te volgen.

Auteur: Tom Kellerhuis
Auteur

Tom Kellerhuis was jarenlang chef Kunst en Cultuur van het roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd. Hij maakte als interviewer naam met zijn rubriek 'Honderd vrijpostige vragen'. Thans schoolt Kellerhuis zich om tot chef-kok. Hij doorliep de koksopleiding van het ROC van Amsterdam cum laude en in recordtijd en hij werkte de afgelopen anderhalf jaar als keukenslaaf bij Halvemaan in Amsterdam en Tantris in M├╝nchen, twee van de beste restaurants ter wereld.

Edities & Details
Paperback: Het roer om - Tom Kellerhuis
ISBN: 9789048805037
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 17-11-2010
Prijs: € 16,90
Omvang: 232 pagina's

Bestel

Digitale download: Het roer om - Tom Kellerhuis
ISBN: 9789048805044
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2010
Prijs: € 9,99
Omvang: 96 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Gerechten en gangen THEMA: Kookboeken van tv-koks en beroemde chef-koks THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Memoires THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: COOKING / Courses & Dishes / General BISAC: COOKING / Individual Chefs & Restaurants BISAC: COOKING / General
Boeken
Huib Stam - Suiker, het zoete vergif
Huib Stam

Alles wat je moet weten over suikerHet begint door te dringen dat de alledaagse voeding vol zit met suiker en dat het goed voor de gezondheid is om te minderen. In het bijzonder voor kinderen, die gek...

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws