Zoeken
Tess deelt vanaf nu elke maand haar kennis over drank en cocktails met delicious.
Wanneer mensen vragen naar mijn persoonlijke stijl als bartender zeg ik altijd klassiek Maar wat is dat precies? Internationaal wordt er gesproken over een 'renaissance van de cocktail' maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.

Tess deelt vanaf nu elke maand haar kennis over drank en cocktails met delicious.

Gepubliceerd op 4 oktober, 2016 om 00:00

Mede dankzij onze doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg -mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms als we gek doen een rum-cola. En die drankjes uit 1900 die wij hebben overgeslagen? Dat zijn de klassieke cocktails! In 2009 begon ik als bartender bij cocktailbar Door 74, een gerenommeerde speakeasy dat wil zeggen een moelijk te vinden, verborgen bar in Amsterdam. Dit concept stamt uit detijd van de Amerikaanse drooglegging the prohibition) toen alcohol illegaal was en gangsters als Al Capone goed geld verdienden met de smokkel ervan. Door 74 heeft een aren 20-stijl en ook mijn persoonlijke stijl als bartender is redelijk klassiek. met invloed van pre-prohibition cocktails met een moderne twist. 

Auteurs
Auteur: Tess Posthumus

Al tijdens haar studie werd Tess Posthumus (1988) stapelverliefd op de wondere wereld van het mixen. Vanaf 2009 werkte ze bij high-end cocktailbar Door 74 in Amsterdam en eind 2017 opende ze haar eigen cocktailbar in de hoofdstad: Flying Dutchmen. Ze mag zichzelf de beste bartender van Nederland noemen, werd in 2015 benoemd tot World's Best Female Bartender en behaalde in 2018 de top 4 World's Best Bartender.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws