Zoeken
Lezing Joke Boon: Let it Bean!
Woensdagavond 28 september organiseert Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld samen met SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) een avondvullend programma met als titel: Let it Bean! Schrijfster Joke Boon van het boek “Bonen!” geeft deze avond een unieke lezing over haar zoektocht naar heerlijke recepten met bonen. Op deze avond blijft het niet bij luisteren alleen; ook haar lekkere recepten kunnen worden geproefd die door de leerlingen van de vakschool worden gemaakt.

Lezing Joke Boon: Let it Bean!

Gepubliceerd op 23 september, 2016 om 00:00

Voorafgaand aan de lezing kunt u genieten van een bijzonder 3 gangen diner in het restaurant van Hotel de Nieuwe Wereld aan de Marijkeweg. Onder begeleiding van keukendocenten bereiden studenten van de vakschool een heerlijk 3 gangen diner waarbij recepten worden gebruikt uit het populaire kookboek “Bonen!” van schrijfster Joke Boon.

 

Voor dit evenement is een mooie samenwerking aangegaan met de voedselbank Neder-Veluwe en Omstreken. Door de veelzijdigheid van bonen en de hoge voedingswaarde zijn deze uitermate geschikt om toe te voegen aan de voedselpakketten voor klanten van de voedselbank. Daarom is de toegangsprijs voor de lezing een bijdrage in de vorm van een blik, pot of zak houdbare bonen. Deze producten zullen worden gedoneerd aan de voedselbank. 

 

Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

 

Wilt u van dit heerlijke unieke diner genieten? Reserveer dan snel, de prijs voor het diner is € 13,50 per persoon (exclusief drankjes)

 

Programma:

18.00 uur, ontvangst diner

18.15 aanvang diner

19.45 ontvangst lezing

20.00 uur start lezing Joke Boon

 

Locatie: Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, adres Marijkeweg 5 Wageningen

datum: woensdag 28 september 2016

prijs lezing: bonen product

prijs diner incl lezing: € 13,50 + bonen product

 

Reserveren voor het diner kan via 026 3129604 of info@hoteldenieuwewereld.nl o.v.v. Let it Bean diner.

Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de lezing. Hiervoor hoeft u niet te reserveren. De inloop voor de lezing begint om 19.45 uur.

 

Krijgt u geen genoeg van bonen? Bezoek dan ook op zondag 2 oktober de kook en koopzondag in het centrum van Wageningen welke helemaal in het thema van bonen staat! Kijk voor meer info ook op www.wageningencentrum.nl Let it Bean!

Auteurs
Auteur: Joke Boon

Joke Boon schreef op haar weblog een jaar lang over bonen. Ze was hoofdredacteur van MS-life en schrijft columns en recepten voor vakbladen en culinaire websites. Van haar hand verschenen eerder Het mysterie van de reuk (2009) en Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen (2010).

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws