Zoeken
Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal
De auteurs van fermentatiebijbels Verrot Lekker (Christian Weij) en Over Rot (Meneer Wateetons) organiseren aanstaande zondag het ROTZOOI fermentatiefestival, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam.

Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal

Gepubliceerd op 21 september, 2016 om 00:00

ROTZOOI is geen foodtruck festival. Natuurlijk kun je op de fermentatiemarkt bij bijna 25 kramen de hele dag lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand woon je demonstraties en lezingen bij en kun je workshops volgen. Verder vind je op ROTZOOI onder andere fermentatiekunst, een starterruiltent en nemen Meneer en Christian Weij het tegen elkaar op in een fermented foodbattle (GO TEAM WATEETONS!).

Wateetons Worst
Superleuk extraatje: Uw aller meneer Wateetons geeft op het festival een sneak preview van zijn droge worstlijn: Wateetons Worst. Boozy worsten, gemaakt van het vlees van goed gehouden Livar varkens en met een lekkere scheut drank erin. Er zijn voorlopig vijf varianten: gin, hop, port, whisky en beerenburg.





Helpen?
Voor het festival zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die gedurende de dag willen helpen! Mail info@rotzooi-festival.nl


Dussss
Datum: zondag 25 september 2016
Tijd: 11:00 tot 20:00
Locatie: Mediamatic, Dijkspark 6, Amsterdam. Slechts 15 minuten lopen vanaf het centraal station.

Social
www.rotzooi-festival.nl 
info@rotzooi-festival.nl
facebook: /rotzooifestival
instagram: @rotzooifestival
twitter: @rotzooifestival

 
Toegang tot het festival is gratis.
  

Auteurs
Auteur: Meneer Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet en de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij dan ook vrijwel dagelijks op zijn blogs wateetons.com en worstlog.com. Verder schrijft hij columns voor Elle Eten, maakt hij filmpjes op foodtube.nl en is hij auteur van de boeken Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en Worstbijbel (2018). Zijn boeken brengt hij in de praktijk door het geven van humoristische en leerzame workshops.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws