Zoeken
Meneer Wateetons leert ons wat
Schrijven, experimenteren én workshops organiseren. In het najaar verschijnt zijn vijfde boek Over drank, en ondertussen organiseert hij nog wat workshops. Alsof het niets is. Check hier de online september-agenda van meneer.

Meneer Wateetons leert ons wat

Gepubliceerd op 10 augustus, 2016 om 00:00, aangepast op 22 september, 2016 om 00:00

woensdag 7 september: workshop roken
Niet genoeg aan Over Rook? De auteur leert je de kunst van het roken graag in persoon, tijdens één van de open inschrijving workshops op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam.

9-12 september: Wateetons Wilde Weekend – Indian Summer in Zweden
Ook dit jaar organiseert meneer Wateetons een aantal Wilde Weekenden in Dalsland, Zweden. Daar gaan we vissen, elandworst maken, knutselen, uitbenen, vlees en vis roken, wandelen, wildplukken, brood bakken, schieten, fikkie stoken, kanoën, whiskey drinken en nog veel meer. Vrijdag als jongen met het vliegtuig heen, maandag als man weer terug. Idem voor meisje-vrouw natuurlijk.

woensdag 14 september: workshop worst maken
Alleen, met zijn tweeën of in een klein groepje leren worst maken? Sinds december 2012 geeft meneer Wateetons de razend populaire workshops worst maken in een boerderij net buiten Amsterdam in samenwerking met Boergondineren.  Zelf leren worst maken op de boerderij, kan het mooier? Je kunt je gewoon in je ééntje, of met een klein groepje, opgeven. Dan zorgen wij voor een stuk of 14 nieuwe vrienden. Worst verbroedert.

zaterdag 17 september: workshop kop tot staart varken
In samenwerking met Boergondineren, Beemsterlant’s Varken, Mahé natuurvlees en Slagerij De Wit organiseert meneer een Kop tot Staart workshop. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

zondag 25 september: Rotzooi fermentatiefestival
De auteurs van Verrot Lekker Christian Weij, en Over Rot meneer Wateetons, slaan de handen ineen en organiseren samen met Keukengeheimen en Mediamatic op zondag 25 september het ROTZOOI Fermentatiefestival.

woensdag 28 september: workshop droge worst maken
Verse worst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen fuet, salami, cacciatore, droe wors, Groninger worst, metworst, ossenworst, chistorra of chorizo. Wat deze worsten onderscheidt van de braadworst is dat ze gefermenteerd/gerijpt en in de meeste gevallen gedroogd gezijn.

Voor meer info en data zie: wateetons.com

 

Auteurs
Auteur: Meneer Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet en de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij dan ook vrijwel dagelijks op zijn blogs wateetons.com en worstlog.com. Verder schrijft hij columns voor Elle Eten, maakt hij filmpjes op foodtube.nl en is hij auteur van de boeken Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en Worstbijbel (2018). Zijn boeken brengt hij in de praktijk door het geven van humoristische en leerzame workshops.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws