Zoeken
Sharing dinner met Jet van Nieuwkerk
Een sharing dinner bij jou thuis? Dan wil je natuurlijk ook de tafel gezellig maken. Jet van Nieuwkerk geeft 5 praktische tips.

Sharing dinner met Jet van Nieuwkerk

Gepubliceerd op 2 augustus, 2016 om 00:00

- Koop twee verschillende bosjes bloemen en maak boeketjes. Gebruik als vaasjes een oude ketchupfles, een jampot, een bierflesje of iets anders wat er geinig uitziet. Zet ook een boeketje op de wc. Pimpt meteen de boel op, dat ziet er ontzettend gastvrij en doordacht uit. Fluitje van een cent.

- Maak aan elk wijnglas een labeltje met daarop de naam van de gasten. Zo kunnen de glazen ook niet door elkaar raken en het oogt feestelijk. Je kunt het ook gebruiken als tafelschikking, maar misschien vind je dat wat stijf.

- Gebruik een loper in plaats van een tafelkleed. Je kunt bij HEMA voor een paar euro vrolijke papieren tafelkleden kopen. Als je het kleed niet uitvouwt, maar als een dunne baan houdt, ziet dat er heel chic uit en naderhand kan-ie meteen de prullenbak in. Scheelt weer wassen en strijken.

- Oei, misschien toch een wasje plegen, want katoenen servetten maakt het meteen een stuk meer ‘diner’.

- Kaarsen zijn altijd een goed idee, maar je kunt ook een sliert kerstlampjes of andere lampenbolletjes op tafel leggen als de tafel in de buurt van een stopcontact staat. Anders zijn er ook exemplaren die op batterij licht geven.

Auteurs
Auteur: Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk (1989) houdt van bewust leven en goed eten. Dat betekent de balans vinden, want dan ben je volgens Jet op je gelukkigst. Als freelancer schrijft Jet over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sportief zijn. Zo was ze een tijd Smulpaap-columnist in Het Parool, en is ze nu columnist voor het blad &C. Ook presenteerde Jet het programma Foodmakers en maakte ze voor de NPO de documentaire Niet Gezond Meer.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws