Zoeken
Voor alle ijs-lovers!
Jaren geleden woonde en werkte ik als model in Sydney. In mijn werk werd mij van alles aangeraden en afgeraden, waaronder te veel ijsjes eten. Ik heb genoeg verleidingen weerstaan, maar ijsjes: nee. Destijds stond op een magnumstokje: Share Love Not Ice Cream. Een spreuk naar mijn hart. Ik ben namelijk dol op delen, behalve als het om desserts gaat, en al helemaal wanneer dat een ijsje is. Don’t touch mine!

Voor alle ijs-lovers!

Gepubliceerd op 27 juli, 2016 om 00:00, aangepast op 1 augustus, 2016 om 00:00

Ik houd ervan om met pure producten te koken, recepten te delen en mooie gerechten te fotograferen. Dat was de aanleiding voor mijn foodblog ShareLoveNotSecrets. En dat ‘secrets’ bedoel ik met een knipoog, want op mijn blog geef ik juist mijn keukengeheimen prijs. Ik deel dingen die mij enorm blij maken. En dat geldt zeker voor mijn grote liefde ijs: vrolijk en fotogeniek.


Maar honderd ijsrecepten maken is andere koek. Altijd ijs vroeg om een plan van aanpak. Ik mobiliseerde mijn vriendengroep, claimde de ijslade van mijn buurvrouw – maandenlang – en onderwierp elke gast aan een ijsproeftest. En toen was ik ineens De ijskoningin. En nog opmerkelijker: ik werd gevraagd door de Nederlandse IJs Vak-Wedstrijden om zitting te nemen in de jury. Ik ben nu dus ‘ijsexpert’, als ik de mensen om mij heen moet geloven. Voor mij geldt echter vooral dat ik van ijs houd. In elk jaargetijde. IJs associeer je al snel met de zomer, maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door eten. In de zomer op het balkon of in de tuin, in de winter onder een deken op de bank terwijl je Netflix kijkt.

Altijd ijs volgt de vier seizoenen omdat elk jaargetijde andere producten en mogelijkheden met zich meebrengt. Seizoensproducten zijn bovendien vaak voordeliger en beter voor het milieu. Verder houd ik je natuurlijk niet tegen om midden in de zomer chocolade-ijs met karamel te maken – als je daar toevallig zin in hebt.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws