Zoeken
Brainstorm en brownies
Kort geleden kwam ons magazine ‘Carrera Culinair: voor kookliefhebbers’ uit. Vanochtend waren er een aantal kookliefhebbers op de uitgeverij, om te brainstormen over een eventuele volgende uitgave. Dat was interessant! Ook Joke Boon, auteur van 'Bonen!', schoof aan en bracht naast haar positieve input ook heerlijke brownies mee. Recept? Graag! 

Brainstorm en brownies

Gepubliceerd op 19 juli, 2016 om 00:00

Brownies met zwarte bonen
zoet tussendoortje | vega | voor 16 flinke brownies


Ingredienten
125 g ongezouten roomboter
75 g extra pure chocolade (85% cacao), in stukjes gebroken
75 g gemengde ongezouten noten
1 blik zwarte bonen (ca. 400 g)
3 eieren
25 g gembersnippers op siroop
100 g suiker
50 g cacaopoeder
snuf zout

Ook nodig
muffinbakvorm van 20 x 25 centimeter

 

Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 180 graden.

2 Vet de bakvorm in of gebruik een vel bakpapier.

3 Doe de boter en de chocolade in een kom. Verhit in de magnetron op vol vermogen gedurende 1 minuut. Laat even staan en roer door.

4 Hak de noten grof, in de keukenmachine of met de hand.

5 Laat de bonen uitlekken in een bolzeef en spoel ze onder koud stromend water tot het kookvocht is afgespoeld.

6 Doe de bonen en de eieren in de keukenmachine en pureer totdat het mengsel helemaal glad is, gedurende 2 a 3 minuten. (Dat is belangrijk, anders kunnen de bonen voor een beetje melige smaak zorgen.)

7 Voeg de gembersnippers toe en pureer nog even mee, de gember hoeft niet helemaal fijn te worden.

8 Voeg suiker, cacaopoeder, een snuf zout, de noten en het boter-chocolademengsel toe en meng dit door het bonen-eimengsel. Ik doe dat ook in de keukenmachine, door deze kort te laten draaien op lage stand.

9 Doe het mengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar.

10 Laat afkoelen en snijd in vierkantjes. Bewaar de brownies in de koelkast in een afgesloten bakje, dan blijven ze wel 5 dagen goed.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws