Zoeken
Volgende week verschijnt Cocktails met Tess
’s Werelds beste vrouwelijke bartender laat zien hoe je thuis in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Tess Posthumus geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Bloody Mary en Whiskey Sour, alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary’s Pear tot haar signatures Thai Mojito en de Killer Cocktail.   

Volgende week verschijnt Cocktails met Tess

Gepubliceerd op 13 juni, 2016 om 00:00, aangepast op 17 juni, 2016 om 00:00

Naast meer dan 100 cocktails vertelt Tess anekdotes, geeft ze informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de kneepjes van het vak.

We zijn ons steeds bewuster van wat er op ons bord ligt. We willen weten waar het vandaan komt en hoe we een gerecht het best kunnen bereiden. Dit gaat gepaard met steeds bewuster bezig zijn met wat we drinken. Trends zoals de Gin & Tonic en de toename van het aantal cocktailbars in Nederland laten duidelijk zien dat de interesse in drank steeds meer toeneemt. Maar wat is dat nou eigenlijk, een cocktail? En waarom shake je die? Of zou James Bond zijn Martini eigenlijk stirred moeten bestellen? Internationaal wordt er alweer enige tijd gesproken over een ‘renaissance van de cocktail’, maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.

Mede dankzij onze ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms – als we gek doen – een rum cola.

Auteurs
Auteur: Tess Posthumus

Al tijdens haar studie werd Tess Posthumus (1988) stapelverliefd op de wondere wereld van het mixen. Vanaf 2009 werkte ze bij high-end cocktailbar Door 74 in Amsterdam en eind 2017 opende ze haar eigen cocktailbar in de hoofdstad: Flying Dutchmen. Ze mag zichzelf de beste bartender van Nederland noemen, werd in 2015 benoemd tot World's Best Female Bartender en behaalde in 2018 de top 4 World's Best Bartender.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws