Zoeken
Makkelijke Maandag: Spinazietaart met feta
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept!

Makkelijke Maandag: Spinazietaart met feta

Gepubliceerd op 11 juli, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Spinazietaart met feta uit Ovenbijbel van Chickslovefood.

De klassieke combi spinazie en feta is altijd goed. Kruimel gewoon zo wat feta over je gekookte spinazie, maak griekse spanakopita of ga voor deze simpele taart!

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN VOOR 1 TAART

BEREIDINGSTIJD 60 minuten

 

1 Verwarm de oven voor tot 180 °C en vet een quichevorm in met wat olie of boter.

2 Laat de plakjes hartige-taartdeeg ontdooien door ze naast elkaar op het werkblad te leggen.

3 Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en voeg vervolgens een hand spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn geslonken voeg je opnieuw een hand toe, herhaal dit tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

4 Haal de spinazie uit de pan, doe de spinazie in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit met de achterkant van een pollepel.

5 Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Brokkel de helft van de feta door het ei-mengsel.

6 Bekleed de quichevorm met het hartige-taartdeeg.

7 Verdeel de spinazie over de bodem van de vorm en giet hier het eimengsel over. Verbrokkel de overige feta over de taart en maak af met een flinke snuf peper.

8 Zet de quiche zo’n 45 minuten in de oven tot de randen goudbruin worden en de feta begint te verkleuren.

Auteurs
Auteur: Chickslovefood

Elise Gruppen-Schouwerwou & Nina de Bruijn kennen elkaar van hun masterstudie journalistiek. Samen startten ze in 2011 het foodblog Chickslovefood.com, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste en meest populaire foodblogplatform van Nederland. Door de jaren heen is de missie van de chicks nooit veranderd; Chickslovefood vereenvoudigt dé activiteiten waar heel Nederland zich iedere dag opnieuw mee bezig houdt: koken en eten.

Boeken
Chickslovefood - Ovenbijbel
Chickslovefood

Ovenbijbel van de bestseller auteurs Chickslovefood

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws