Zoeken
Makkelijke Maandag: Rodecouskool met feta
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Rodecouskool met feta

Gepubliceerd op 13 juni, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Het is vandaag ook Wereldtonijndag. Vandaar dat we deze Makkelijke Maandag hebben gekozen voor Rodecouskool met feta uit Saladebijbel van Mari Maris.

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

Voor de salade:

Om mee aan te maken:

 

1 Breng de bouillon aan de kook, doe de couscous of bulgur in een platte bak of ovenschaal, strooi de ui erover en schenk er bouillon op tot alles 1,5 centimeter onderstaat. Dek goed af met folie of een doek. Laat in ongeveer 15 minuten de couscous of bulgur al het vocht opnemen. (Wie de ui scherp wil houden, mengt hem er pas door als de couscous of bulgur gaar is.)

2 Snijd ondertussen de kool zo fijn als suiker, dat kan prima in de keukenmachine op ‘pulse’.

3 Wrijf uw handen in met olie en ga net zo lang met uw vingers door de couscous of bulgur tot alle korrels mooi los zijn. Meng de kool, erwtjes en feta erdoor en maak op smaak met peper & zout, olie een paar druppels citroensap en eventuele kruiden.

VISVERSIE

VLEESVERSIE

SALADE ROYALE

Auteurs
Auteur: Mari Maris

Mari Maris is kookboekenauteur en werkte haar leven lang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. De pers (o.a. Het Parool, NRC en Vrij Nederland) noemde Mari's eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar na Saladebijbel, Mari plukt de dag en Maison Mari tot Groentekoningin van Nederland (ELLE Eten, Volkskrant en Telegraaf). A la minute is Mari's vijfde kookboek bij uitgeverij Carrera Culinair.

Boeken
Mari Maris - Saladebijbel
Mari Maris

Saladebijbel is hét naslagwerk voor elke saladeliefhebber

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws