Zoeken
Makkelijke Maandag: Gnocchi met crispy chili oil en parmezaan
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Gnocchi met crispy chili oil en parmezaan

Gepubliceerd op 11 april, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Gnocchi met crispy chili oil en parmezaan uit Job & Perry: Een klootzak-proof kookboek van Job Pattinasarany & Perry de Man.

 

Crispy chili oil is één van de beste uitvindingen van de 21e eeuw. Het condiment is afkomstig uit de Chinese provincie Sichuan. Deze regio staat bekend om het pittige eten en geloof ons, dat kunnen ze daar. Deze chiliolie wordt meteen een vast item in je koeling. Zo verslavend is-ie. Het smaakt goed bij iedere kom nasi, bij tosti’s, in de soep, op een gebakken ei, enzovoorts. Wij maakten dit tijdens een kerstdiner als tussengerecht met gnocchi en Parmezaanse kaas. Niet erg authentiek, maar wel een instant classic!

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

 

Voor de crispy chili oil

Voor de Gnocchi

Verder nodig

rasp, vijzel, zeef, keukenpapier, pot met schroefdeksel

 

1 Verhit in een steelpan de olie tot 185 °C.

2 Maal in de vijzel de peperkorrels grof.

3 Meng alle ingrediënten, behalve de gefrituurde knoflook en sjalot, in een ruime kom. Schenk de olie erover en roer goed door. Pas op, want de olie is gloeiend heet. Laat volledig afkoelen.

4 Roer tot slot de gefrituurde knoflook en sjalot door het mengsel en doe de crispy chili oil in een pot.*

5 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking of tot ze boven komen drijven. Giet af en laat even droogstomen.

6 Schep een paar lepels crispy chili oil door de gnocchi en rasp er veel Parmezaanse kaas over. Serveer direct.

 

*De chiliolie is in de koeling ongeveer een maand houdbaar, maar waarschijnlijk is-ie binnen een paar dagen al op.

Auteurs
Auteur: Job Pattinasarany

Job Pattinasarany (1981) werkt sinds zijn vijftiende in de horeca en deed de koksopleiding. Perry de Man (1986) werkte naast zijn studie aan de kunstacademie in verschillende restaurants. De twee ontmoette elkaar een paar jaar geleden achter het fornuis van een restaurantkeuken, waarna het duo al snel werd opgepikt door tv: eerst bij de lokale tv-zender en daarna door 24Kitchen, waarvoor ze onder meer de series INDO FOOD (2019) en SURI FOOD (2020) maakten.

Boeken
Perry de Man & Job Pattinasarany - Job en Perry
Perry de Man & Job Pattinasarany

Een klootzak-proof kookboek

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws