Zoeken
Het Gouden Ajax Geëerd
In 1965 degradeerde Ajax bijna uit de Eredivisie. Dat dieptepunt werd door de nieuwe trainer Rinus Michels aangegrepen om de trots van Amsterdam drastisch te reorganiseren. In 1966 was Ajax alweer landskampioen. Aan de hand van Rinus Michels, Stefan Kovács, Johan Cruijff, Piet Keizer en voorzitter Jaap van Praag beklom Ajax de ultieme toppen van het voetbal. Met als hoogtepunten: drie Europa Cups, de Wereldbeker en zes landstitels.

Het Gouden Ajax Geëerd

Gepubliceerd op 5 december, 2014 om 00:00

Cruijff, Keizer, Swart, Krol, Neeskens en alle andere legendarische Ajacieden lieten de wereld genieten van het revolutionaire ‘totaalvoetbal’. Wat begon met de beruchte mistwedstrijd tegen Liverpool (Johan Cruijff: ‘Het begin van het Nederlandse voetbal’) eindigde in Belgrado met de derde Europa Cup op rij. Tienduizenden supporters volgden Ajax op de imposante prestatietocht door Europa.

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965-1973 laat niet alleen de mooiste voetbalfoto’s zien uit de meest succesrijke periode van Ajax, het plaatst die prestaties ook in een sociaal-maatschappelijke context. Zo komt een beeld naar voren van een sterk veranderende samenleving, met Ajacieden als iconen van die veranderingen.

Daarmee is Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965-1973 meer dan een voetbalboek. Het is een zichtbare herinnering aan de mooiste Ajax-jaren, rechtstreeks uit het hart ontsloten.
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws